Op dinsdag 13 oktober wijdt Noorderlink een ochtend aan Duurzame Inzetbaarheid. De dag is een vervolg op een serie proeverijen en een bakkerij die we voorjaar 2015 organiseerden. Tijdens deze ochtend gaan we dieper in op twee aspecten:
Hoe stimuleer je eigen verantwoordelijkheid voor duurzame inzetbaarheid in alle lagen van een organisatie?
Hoe geef je vorm aan de ontwikkeling van duurzame inzetbaarheid?

De inspiratie in de ochtend wordt gevormd door een carrousel van proeverijen waarin ervaren trainers laten zien wat zij jouw organisatie te bieden hebben op het gebied van mentaal en fysiek fit organiseren, zoals:

  • Uitdaginging in brein werk / fysiek werk
  • Lifestyle & vitaliteitsthema’s
  • Gedragsverandering

Aanlsuitend kunnen deelnemers en trainers samen lunchen

Aanmelden

In de ochtend heb je de keuze uit de volgende proeverijen:

Stapkracht, door Haike Nillesen en Anco Weijman
Door Stapkracht een betere gezondheid, minder stress en hogere prestaties! Een workshop waarbij u in beweging komt maar die ook een theoretische koppeling geeft naar het thema duurzame inzetbaarheid. STAPKRACHT heeft als onderscheidend vermogen dat zij in hun aanpak zowel letterlijk als figuurlijk bewegen centraal stellen. Tijdens hun trainingen en coachtrajecten worden verschillende "beweeg-varianten" ingezet. De adviseurs hebben ruime ervaring als manager, trainer en coach in verschillende bedrijfstakken. Vanuit eigen ervaring kunnen zij tijdens de workshop aangeven wat de grootste uitdagingen zijn voor de komende jaren. STAPKRACHT werkt vooral preventief aan de duurzame inzetbaarheid van personeel. Door te meten (m.b.v. assessment, bio-feedback apparatuur (hartcoherentie) en andere instrumenten van de BPR toolbox) wordt duidelijk hoe het is gesteld met o.a. de vitaliteit en krijgen medewerkers handvatten hoe de vitaliteit eventueel verbeterd kan worden. Tijdens de workshop kunt u de bio-feedbackapparatuur ook zelf uitproberen. 

Nieuwsgierig? Anco Weijman en Haike Nillesen van STAPKRACHT geven u een beeld van de complete training en laten u zelf ook relevante ervaringen opdoen.

Succesvol Duurzaam Inzetbaarheidsbeleid, door Goska Sixma
Persoonlijk leiderschap is een voorwaarde bij het ontwikkelen van succesvol duurzaam inzetbaarheid beleid. Wat motiveert mensen om in beweging te komen, welke spelregels mogen niet ontbreken, hoe stimuleert u persoonlijk leiderschap en wat remt het juist af? Wat kunt u doen om Duurzame Inzetbaarheid binnen uw organisatie succesvol op de kaart te zetten? Hoe ontdekt u wat vitaliteit binnen uw organisatie betekent en vooral: Hoe zorgt u dat duurzame inzetbaarheid en vitaliteit intrinsiek worden bij uw medewerkers en uw organisatie? Tijdens deze presentatie neem ik u mee op reis naar een vitale organisatie. U krijgt nieuwe inzichten in het thema Duurzame Inzetbaarheid en u krijgt tips en handvatten om met bovenstaande vragen aan de slag te gaan. Hierbij maak ik gebruik van voorbeelden uit de praktijk van Vitalavie. Daarnaast krijgt u de mogelijkheid om de praktijk binnen uw organisatie te spiegelen aan de praktijk van uw collega’s.

It's My Life, door René Sielhorst
Zitten is het nieuwe roken. We worden er ziek van en onze productiviteit gaat omlaag. Maar is dat wel zo? En als het zo is, wat kunnen we er dan aan doen? Ik neem u graag mee in een reis langs wetenschappelijk onderzoek, leiderschap, werkplekinrichting en gedragsverandering. Met maar één doel: een frisse kijk op de manier waarop we werken en leven. René Sielhorst Directeur en eigenaar van Its My Life- Corporate & individual well-being. Implementeert sinds 1989 beweeg- en gezondheidsprogramma's bij overheidsinstellingen, banken, verzekeraars en vele MKB-organisaties. Was van 1996 tot 2008 fitnesstrainer van het kabinet. De aanpak van René kenmerkt zich door betrokkenheid en gevoel voor mens en onderneming. René is getrouwd en vader van 3 kinderen. Levensmotto: Je hebt niet in de hand hoe de wind waait, wel hoe je de zeilen zet.

The Quantified Workplace, door Joost Plattel
Technologie helpt om dingen meetbaar te maken, zo ook ons werk en onze gezondheid. Waar we vroeger met prikklokken werkten maken we nu plaats voor wearables en smartphones. Hoe zet je deze nieuwe technologie in om inzicht te verkrijgen in werk? En hoe helpt alle data en informatie ons bij duurzame inzetbaarheid? En hoe staat het met de privacy? In de workshop laat Joost Plattel zien wat er mogelijk is, en is er plaats voor een discussie in hoeverre technologie ons kan helpen in kaart te brengen hoe wij 'werken'.