Succesvol sectorplan arbeidsmarkt biedt nog subsidiemogelijkheden

Zet Groningen op voorsprong! Begin 2015 is het sectorplan Groningen op voorsprong gestart. Groningen op voorsprong zet in op het versneld op een hoger plan brengen van het gemiddelde opleidingsniveau, de mobiliteit en de gezondheid van medewerkers. Het uiteindelijke doel van het plan is om de economische positie van bedrijven en medewerkers te versterken.

Het mobiliteitscentrum is een onderdeel van het sectorplan en richt zich specifiek op mobiliteit en duurzame inzetbaarheid van medewerkers. Zij biedt de volgende producten aan:

  • Gezondheidscheck en gezondheidsadvies
  • Loopbaancheck en loopbaanadvies
  • Arbeidsbemiddeling
  • Sollicitatietraining


Er is al veel gebruik gemaakt van subsidiemogelijkheden. Hier zie je hoeveel subsidie er per categorie nog beschikbaar is. De looptijd van Groningen op voorsprong is met een half jaar verlengd tot 1 juli 2017, dus er is nog volop tijd om aanvragen in te dienen. Aanvragen voor een tegemoetkoming in de scholingskosten moeten wel eerder binnen zijn, namelijk uiterlijk 1 februari 2017.

Op www.opvoorsprong.nl vind je volop informatie over alle mogelijkheden die Groningen op voorsprong biedt. Ook staat op de site het verhaal van het Alfacollege dat met subsidie gezondheidschecks heeft uitgevoerd.

Wil je meer weten over de subsidiekansen vanuit Groningen op voorsprong voor jouw organisatie? Neem dan contact op met het mobiliteitscentrum via (06) 52 75 22 03. Mailen kan naar: info@opvoorsprong.nl