Workshop: ‘Creëer werk dat zin geeft’

Hoe zou het zijn als je je na een werkweek vervuld en opgeladen voelt?

Steeds meer mensen zijn op zoek naar werk dat voldoening geeft en hen persoonlijk vervult. Steeds meer organisaties zien dat mensen die vanuit zingeving bezig zijn, productiever en succesvoller in hun werk zijn. Zingeving en voldoening worden vooral ervaren wanneer werk goed past bij wie jij in de kern bent.

Voor wie is dit programma?

Medewerkers in mbo-functies waarvan het werk op termijn verdwijnt of verandert en die verantwoordelijkheid nemen voor de eigen ontwikkeling. En verder voor iedereen die zich wil ontwikkelen in zijn werk en daarbij meer zingeving wil ervaren.
Er zijn maximaal 12 plekken beschikbaar.

Beschrijving van het programma

In deze workshop doorloop je op een natuurlijke wijze een aantal stappen waardoor je helder krijgt wat je aan kwaliteiten en talenten hebt, wat je het liefste zou willen bijdragen in het werk en wat concrete stappen zijn om daar te komen.
Samengevat gaat het om 4 stappen:

  1. Accepteren – Waarderen wat er is, wat je hebt en wat je kunt.
  2. Afstand nemen – Beschouwen, eerlijk zijn over wat je mist en wat er niet werkt.
  3. Afstemmen – Kom in contact met je wensen, dromen, verlangens en toekomst.
  4. Aanpakken – Wat zijn stappen (klein of groot) die je kunt zetten richting je doel?

Belangrijke principes

Aan de basis van een gelukkig (werkzaam) leven ligt persoonlijk leiderschap. Het besef dat we iedere dag kunnen gebruiken om een stap te zetten op weg naar ons doel. Met iedere stap breiden we de mogelijkheden in het leven uit. Ook staan we stil bij waarom het niet altijd gemakkelijk is om vanuit je kernwaarden en kernkwaliteiten te leven. Wat staat er in de weg? Welke gedachten of overtuigingen houden je op dat moment tegen? Wat zou je hierin anders kunnen doen of laten?

Resultaat

In deze workshop verhoog je je bewustzijn en verkrijg je heldere inzichten als het gaat om wat voor jou zinvol werk is, waarom dat zo is en wat er voor nodig is om daar te komen.

De facilitator

Workshop ZIN foto ElsaElsa Stegenga (1974) is haar loopbaan begonnen in de IT sector, maar kwam er gaandeweg achter dat haar bevlogenheid zit aan de menskant van veranderingen.    Inmiddels is ze alweer een aantal jaren werkzaam als zelfstandig coach en organisatieadviseur. “Mensen kunnen bemoedigen en inspireren om stappen te zetten om zo effectief en gelukkig te zijn, dat is wat mij drijft. Zodat mensen de vrijheid kunnen ervaren om   volledig zichzelf te zijn en te kunnen bereiken waar het hart naar uit gaat. Ik werk vanuit rust en vertrouwen, geef ruimte en bied houvast door middel van structuur.” Voor meer informatie, kijk op www.elsastegenga.nl of op Linkedin.

Aanmelden

Project Verander Mee

Werk verandert en verdwijnt, o.a. door digitalisering. Met name in mbo- functies is dit merkbaar. 

In het kader van het project ‘Verander mee’ van Noorderlink worden regelmatig activiteiten georganiseerd rondom dit thema. Met deze activiteiten bieden we ondersteuning in het nemen van eigen verantwoordelijkheid voor je ontwikkeling. Dit om aan te blijven haken bij de veranderende functie- eisen van je werkgever of om stappen te zetten om een andere weg in te slaan in je loopbaan. Hierbij besteden we aandacht aan verschillende vraagstukken en belemmeringen die je kunt ondervinden op je pad van ontwikkeling. 

Drie vaste onderdelen zijn hierin te herkennen:

  1. ‘Wie ben ik, wat kan ik, waar wil ik heen’, 
  2. Omgaan met belemmeringen en belemmerende gedachten
  3. Actie ondernemen (bijvoorbeeld: LinkedIn- profiel, CV, Solliciteren en netwerken).

Deze onderdelen kunnen in deze volgorde voorkomen, maar vaker lopen deze door elkaar heen gedurende je ontwikkeling. 
De workshop ‘Creëer werk dat zin geeft’ is met name gericht op onderdelen 1 en 2. Rode draad in deze workshop is het bewust zijn van je mindset.