Werk&Mantelzorg - Buzz on Tour

Heeft u medewerkers in dienst die ook mantelzorger zijn?

Eén op de vijf werknemers combineert werk met langdurige zorg voor een naaste. De grootste groep mantelzorgers is tussen de 45 en 65 jaar. Bijna de helft geeft aan het zwaar te vinden om hun baan met zorgtaken te combineren. Gevolg voor de medewerker: stress, verzuim, uitval. Gevolg voor de werkgever: hoge kosten door verminderde productiviteit, meer verloop en vervanging in geval van ziekteverzuim.

Waar vindt u oplossingen?

De overheid biedt bijvoorbeeld een regeling voor verlof (Wet Arbeid & Zorg) en er is het recht op aanpassing arbeidstijd, plaats en duur (Wet Flexibel werken). Maar binnen de Noorderlink-organisaties is ook al veel ervaring opgedaan, die gedeeld kan worden!

De Werk&Mantelzorg Buzz tourt door heel Nederland om in gesprek te gaan met werkgevers en werknemers.

Stapt u gezellig in?

Humanitas, De Opstap, WeHelpen en stichting WerkenMantelzorg komen vertellen hoe ze kunnen helpen bij mantelzorg!

Praat mee, inspireer elkaar en ontvang tips om de volgende stap te maken naar mantelzorg vriendelijk werken!

'Werk&Mantelzorg - Buzz on tour' is op 16 november op de Vismarkt in hartje Groningen. Komt u ook?

Programma 16 november 2017

15.00 uur - Ontvangst met koffie en iets lekkers door Noorderlink, Humanitas en stichting WerkenMantelzorg.

15.15 uur - Tafelgesprek in de Buzz on Tour: ‘Werk en Mantelzorg, mijn zorg?’ met werkende mantelzorgers, HRM afdeling, Humanitas en ambassadeurs van Werk&Mantelzorg.

Parallel is er gedurende het hele bezoek van de Buzz on Tour een informatiemarkt met mensen van Humanitas, De Opstap, WeHelpen, stichting WerkenMantelzorg en ervaringsdeskundigen waar je antwoord kunt krijgen op al jouw vragen over mantelzorg.

17.00 uur - De Buzz rijdt naar de volgende halte, maar Noorderlink, Humanitas, en WeHelpen blijven om met u na te praten, informatie te verstrekken en ervaringen uit te wisselen!

Bent u geïnteresseerd en wilt u langskomen? Meld u dan aan via onderstaande button:

Kunt u er niet bij zijn, maar wenst u wel ondersteuning bij dit belangrijke, actuele thema? Noorderlink, Humanitas en de gemeente Groningen helpen u en uw medewerkers graag verder!