Event: Van intenties naar keuzes, van keuzes naar doen

De balans tussen werk en privé

We weten allemaal dat een gezonde levensstijl goed voor ons is, maar hoe organiseren we dat terwijl we het al zo druk hebben? Hoe passen we dat in op het werk en hoe beïnvloedt ons privé ons werk en andersom? En waarom doen we soms niet dát waarvan we weten dat goed voor ons is?
Maak je op voor een inspirerende ochtend met zowel theorie als voorbeelden uit de praktijk!

Alice Faber leidt deze ochtend rondetafelgesprekken, waarbij een aantal medewerkers van de aangesloten organisaties hun ervaringen deelt over de keuzes die zij gemaakt hebben.
Aan tafel zit o.a. een medewerker van Lentis om te vertellen over het succes van de Leefstijlopleiding. De RUG geeft een kijkje in wat zij hun medewerkers bieden om vitaal en stressvrij te blijven. En hoe zorgt zij voor werknemers die tevens mantelzorger zijn? Social media in de ban doen, hoe pakt dat uit? Een medewerker van de Nationale Politie vertelt hoe hij dat ervaart.

Agnes Schilder (toegepast) psycholoog, docent, coach en trainer met een passie voor de positieve psychologie, zal dieper ingaan op gedragsverandering. We hebben de kennis, maar we komen niet in actie. Hoe komt dit?

Cees Frankruijter neemt ons mee in de psychologie van overtuigingen en verwachtingen: mindset. Overtuigingen en verwachtingen zijn een krachtige, zo niet dé krachtigste voorspeller van gedrag. Mensen die vertrouwen ervaren in hun groeipotentieel en ondersteund worden bij het ontsluiten daarvan, reiken verder. Denken en doen vanuit groeimindset is daarvoor de sleutel. Het zet je eigen brein en dat van anderen op leren, ontwikkelen en veranderbaarheid.
Vertrouwenwekkend en ontwikkelgericht denken en doen ( = vanuit groeimindset) is te leren en een doorslaggevende vaardigheid om leren en ontwikkeling voor jezelf en anderen steeds meer waar te maken.

Laat je deze ochtend inspireren door (creatieve) voorbeelden! We zijn ook erg benieuwd naar jouw verhaal!

Aanmelden

Alice FaberAlice Faber

Alice: “Bij elke klus ga ik tot het uiterste om er iets moois van te maken. Wanneer mijn opdrachtgevers mij benaderen is dat omdat ze niet meer van hetzelfde willen, maar zich willen laten verrassen door mijn aanpak.”
Alice Faber is een alleskunner!
Met haar kennis van zaken (organisatieontwikkelingen, drijfveren en waardensystemen van individuen, groepsdynamiek, leerstijlen, emotiemanagement en veranderkunde) en haar achtergrond als theatermaker bent u verzekerd van een creatieve en impactvolle interventie.
Agnes Schilder


Agnes Schilder is (toegepast) psycholoog, docent, coach en trainer met een passie voor de positieve psychologie. Ze is behalve eigenaar van ACT too ook als docent verbonden aan verschillende opleidingen waaronder de opleiding Toegepaste Psychologie van de Hanzehogeschool Groningen. Sinds 2016 is ze coördinator van de post-HBO leergang Positieve Psychologie, een leergang voor professionals over allerlei aspecten van de positieve psychologie. Als gastdocent levert ze een bijdrage aan o.a de post-HBO leergang Bedrijfskunde van NHL Stenden en de HOVO Seniorenacademie. Agnes is onder de indruk van wat de positieve psychologie kan betekenen voor mensen en organisaties en vertelt daar graag over.


Cees Frankruijter


Cees Frankruijter is directeur van het Mindset Instituut.
“Met het Mindset Instituut wil ik bijdragen aan een ontwikkelingsgerichte samenleving. Dat doen we door workshops en lezingen te organiseren over brein, leren en mindset. En met name door mensen te helpen om ontwikkelingsgericht en vertrouwenwekkend te leren denken en doen in (individuele) leertrajecten. Iedereen die wil kan daarmee oefenen en vaardigheid in opdoen. Ik woon in Groningen, waar ik ooit bedrijfskunde heb gestudeerd. Na mijn studie ben ik gaan leren.”