Training: luisteren voor leidinggevenden

Een van de minder fijne dingen die je als leidinggevende moet doen is het voeren van lastige gesprekken. Een medewerker aanspreken op zijn of haar gedrag, conflicten oplossen in het team of het brengen van slecht nieuws. Maar het is geen eenrichtingsverkeer. Ook gesprekken waarbij de medewerker het initiatief neemt om een moeilijk onderwerp aan te snijden kunnen uitdagend zijn. Hoe ga je hier als leidinggevende mee om? Door op een goede manier te luisteren en de juiste vragen te stellen. Dat én meer leer je in deze dagtraining.

Resultaat

  • Je ziet er minder tegenop om het gesprek aan te gaan
  • Je begrijpt elkaar beter, waardoor de connectie sterker wordt
  • Wederzijds vertrouwen groeit, waardoor zaken makkelijker besproken worden
  • De ander voelt zich gezien en gehoord, wat jullie verhouding positief beïnvloedt

Hoe komt dat?

  • Je stelt de juiste vragen, zodat het verhaal van de ander écht naar boven komt
  • Je gebruikt stiltes effectief, zodat de ander de ruimte durft te nemen
  • Je onderzoekt samen de betekenis van het verhaal van de ander (of het jouwe)
  • Jullie vertellen over eigen ervaringen, zodat de ander zich begrepen voelt
  • Jullie gebruiken verhalen om je punt inzichtelijk te maken

Opzet van de training

Effectieve communicatie begint bij luisteren. In deze training gaat het over het stellen van de juiste narratieve vragen en het openstaan voor alles wat niet gezegd wordt. Dit komt aan bod:

Introductie
Kennismaking met elkaar en het bespreken van situaties waarin we wel eens terechtkomen. Een feest der herkenning.

Storytelling
Wat is een verhaal, waarom werkt het bij iedereen en hoe herken je een verhaal? Je leert in een aantal oefeningen wat de narratieve elementen zijn en ervaart hoe je met de juiste vragen meer bij een ander boven water krijgt.

Luisteren
Hoe sterk is jouw luistervermogen eigenlijk? Wat zijn de do’s en don'ts als het gaat om luisteren? In een praktische oefening merk je hoe je onderstroom hoort via een verhaal en pik je op wat er niet gezegd wordt.

Story Game
In dit vrolijke spel krijg je vragen voorgeschoteld door kaarten én door de andere deelnemers. Aan jou de taak om het antwoord in verhalende vorm te geven. De anderen mogen héél goed luisteren.

Je krijgt je verhaal terug
In tweetallen ga je verder. De ander heeft je gehoord en gaat jouw verhaal terug vertellen. Zo zie je dat je gehoord bent. De vraag is: ben je ook begrepen? Misschien is jouw verhaal ineens wel veranderd, of rijker geworden....

Afsluiting
Hoe nu verder? Op welke manier ga je dit vanavond nog toepassen?

Aanmelden

De trainer

Erik Leiderschap

Erik Mathlener heeft meer dan 20 jaar gewerkt als projectmanager en consultant. In die rol heeft hij veel met klanten gesproken, presentaties gegeven en trainingen verzorgd. Tot hij "besmet" raakte met het Storytelling-virus. Sindsdien gebruikt hij dit geweldige instrument in presentaties op congressen en bedrijfsbijeenkomsten, en leert hij het anderen in workshops en trainingen. Erik is auteur van het praktische boek "Storytelling in drie bedrijven" en mede-oprichter van het Storytelling Gilde.