Toe aan iets nieuws? Wie of wat helpt je verder op weg

Werk jij op mbo-niveau en is er een kans dat jouw werk in de toekomst gaat veranderen of verdwijnen? 

In mei en juni 2018 organiseert Noorderlink drie middagen die jou verder op weg helpen. Iedere middag staat in het teken van een eigen vraagstuk. Kies de bijeenkomst die het beste bij jouw situatie past of bezoek ze alle drie. De themadagen kunnen afzonderlijk, maar ook allemaal worden bezocht.

Themadag 3 - Toe aan iets nieuws: Wie of wat helpt me op weg

Hoe vind ik wat ik wil en hoe word ik gevonden. Netwerken en zichtbaar zijn, zijn belangrijke factoren om te vinden wat je wilt. Denk jij weleens dat netwerken gewoon niet 'jouw ding' is? Of zou je wat tips en trucs willen leren om er beter in te worden? Tijdens deze dag geven we je handvatten om beter te worden en juist plezier te krijgen in het netwerken. Want netwerken is eigenlijk best leuk! 

Binnen een netwerk help je elkaar verder op weg. Je kunt tips krijgen hoe je een doel zou kunnen bereiken of via via met de mensen in contact komen die je verder kunnen helpen naar jou droombaan. 80% van de banen wordt ingevuld door netwerken, 20% middels een vacature. Toch vinden veel mensen het moeilijk om op een natuurlijke manier een netwerkgesprek aan te gaan. 

Workshop 1: Het Netwerkkleed

Het Netwerkkleed is een prachtig vormgegeven spel in de vorm van een tafelkleed dat je op een effectieve en ontspannen manier een netwerkervaring geeft. Het verbindt, inspireert en activeert mensen om concrete verbindingen te maken.
Het Netwerkkleed is een product van Studio Daphne van Mourik. Het Netwerkkleed belandt op tafel bij reorganisaties, teambuildings en netwerkbijeenkomsten. Meer info op www.netwerkkleed.nl

Toe aan iets nieuws netwerkkleed2

Tafeldame en gespreksleider hierbij is Lucienne Scholten. Lucienne is trainingsacteur, gesprekscoach en partner van het Netwerkkleed. Ze werkt al 15 jaar als zelfstandig ondernemer en is in haar werk er op gericht mensen meer uit hun gesprekken te laten halen. Met meer bedoelt ze meer verbinding, meer resultaat en meer plezier. Als gesprekscoach helpt ze bv. mensen vaardiger te worden in dat ene gesprek waar ze tegenop zien. Zoals bijvoorbeeld een sollicitatiegesprek of een netwerkgesprek. Zie ook www.luciennescholten.nl

Workshop 2: Vinden en gevonden worden

Hoe zorg je ervoor dat je zichtbaar bent en gevonden kan worden. Hoe zorg je ervoor dat je gevonden wordt voor iets wat aan je wensen voldoet. Hèt medium hiervoor is Linkedin. Vaak nog een onderschat middel. Echter, het eerste wat mensen doen als je naam voorbij komt, is je opzoeken op internet, wanneer het werkgerelateerd is Linkedin. Dit is je visitekaartje. 

Op LinkedIn kun je ‘gevonden’ worden door organisaties en bedrijven. Maar, dan dien je wel de juiste (zoek)termen te gebruiken en goed te formuleren wat je wilt. Deze workshop helpt je daarmee op weg. 

Toe aan iets nieuws Pibia

Margherita Pibia is adviseur bij Randstad en heeft veel ervaring met het begeleiden van mensen naar werk. Zij kent de kneepjes van het vak en weet wat organisaties en bedrijven willen zien, maar ook wat ze juist niet willen zien bij het zoeken naar personeel.

Workshop 3: Netwerken is net werken

Iedereen onderhoudt voortdurend contact met zijn of haar netwerk: denk bijvoorbeeld aan vrienden, familie, kennissen, buren, mensen van de sportvereniging of Facebookvrienden. Dat vinden we de normaalste zaak van de wereld.

Als het aankomt op het zoeken naar een nieuwe baan, dan wordt netwerken ineens vreemd en voor sommige mensen ook eng. Tijdens deze workshop laat trainer Roelof je laten zien dat netwerken niet moeilijk hoeft te zijn als je de ‘regels’ kent. Hij zal je inzicht geven hoe je netwerken zowel leuk als effectief kunt maken voor jezelf.

Mocht je er tegenaan hikken om te gaan netwerken, kom dan vooral deze workshop volgen.

Toe aan iets nieuws movum

Roelof is loopbaanadviseur en eigenaar van Movum BV. Hij verdient letterlijk zijn geld met het onderhouden en steeds verder uitbouwen van zijn eigen netwerk. Hij deelt zijn kennis en ervaring graag met je.

Programma:

12:30 uur Inloop
12.45 - 13.00 uur Welkom
13.00 - 14.15 Workshop 1: Netwerkkleed (max 7 personen) Why room
13.00 - 14.15 Workshop 2: Vinden en gevonden worden (max 15)
13.00 - 14.15 Workshop 3: Netwerken is net werken (max 20)

14.15 - 15.30 pauze/ netwerken/ drankje/ hapje
In de pauze kun je netwerken met HR- adviseurs uit het netwerk van Noorderlink. Zo kun je nieuwe kennis direct toepassen in het gesprek en ontvang je tips en feedback van je gesprekspartner. Je mag de pauze indelen zoals je zelf wilt, deelname is niet verplicht. 

15.30 - 16.45 Workshop 1: Netwerkkleed (max 7 personen) Why room
15.00 - 16.45 Workshop 2: Vinden en gevonden worden (max 15) 1.09
15.00 - 16.45 Workshop 3: Netwerken is net werken (max 20) Zaal?

16.45 - 17.00 Afsluiting

Aanmelden