Robot vs Mens: wie heeft de toekomst?

Krijg je over een paar jaar ontbijt op bed door je eigen huisrobot? Carpool je naar je werk met je robot-collega? Hoe robotproof is jouw beroep eigenlijk? En nemen robots echt de wereld over? Op deze vragen, en meer, hopen we een antwoord te krijgen tijdens het Younglink event op 28 februari. Of je nou een digibeet of een echte computer-expert bent, iedereen is welkom!

Artificial Intelligence

Prof. Niels Taatgen van de Rijksuniversiteit Groningen vertelt ons hoe we kunstmatige intelligentie kunnen gebruiken en toepassen in ons werk en leven.  Hij is van mening dat we niet vervangen kunnen worden door computers, maar dat we juist moeten gaan samenwerken met computers. 

Opereren met Da Vinci

Dat samenwerken met een robot nu ook al gebeurt, bewijst Uroloog Hylco Wiarda. Hij staat regelmatig met een robot, genaamd Da Vinci, in de operatiekamer van het Martiniziekenhuis. Hij zal ons hier alles over vertellen op 28 februari, waarbij de we de 'collega's' ook aan het werk zullen zien. 

Meet en greet met een robot

We sluiten de avond af met een borrel. Altijd al kennis willen maken met een robot? Davey Smand ontwierp een knuffel robot als kunstproject. Dus blijf zeker tot de borrel en maak kennis met robot Affy. 

Doelgroep

Iedereen die werkt bij een bij Noorderlink aangesloten organisatie en 35 of jonger is kan gratis deelnemen aan onze events*. Je hoeft je alleen maar op te geven voor de activiteit die je graag wilt bezoeken.

(*werk je niet bij een organisatie die lid is van het Noorderlinknetwerk dan mag je één keer gratis komen kijken. Geef je op voor de activiteit waar je graag bij wil zijn, je bent van harte welkom.​ Bevalt het goed en wil je vaker komen dan hangt daar een prijsje aan. Je kunt er dan voor kiezen om per event €40 euro te betalen of een jaar-abonnement af te sluiten voor €150,-. (Prijzen zijn excl. btw.))

Datum: 28 februari
Locatie: Openbare Bibliotheek, Oude Boteringestraat 18
Tijd:
inloop 19:15 uur
start 19:30 uur
De lezingen duren tot ongeveer 21:15 uur, na afloop is er een borrel.    

Aanmelden