Proeverij: Verbinding met en in mediation

Voorkomen en oplossen van conflicten in de organisatie

Conflicten oplossen: zelf doen of hulp inroepen?

In elke organisatie is gedoe. Gedoe hoort erbij: het scherpt de dialoog en ontwikkelt de organisatie. Maar als gedoe door zeurt en uitgroeit tot een vervelend, destructief conflict, kan dat meestal niet goed meer door de direct-betrokkenen opgelost worden. In veel organisaties zijn getrainde medewerkers die kunnen ondersteunen bij het oplossen van conflicten binnen of buiten de organisatie. Maar worden deze getrainde medewerkers er ook daadwerkelijk bij betrokken?

Gewoon worden

Het is niet gemakkelijk voor medewerkers om te erkennen dat er een conflict is; misschien is het nog wel moeilijker om er een derde bij te roepen. Mediation heeft vaak nog een negatieve associatie; daartoe ga je over als het eigenlijk al goed mis is. Hoe vaker er tóch een mediator bij gehaald wordt en de positieve resultaten ervaren, des te sneller zal er bij een volgend conflict hulp gezocht worden. Hoe kun je ervoor zorgen dat hulp inschakelen ‘gewoner’ wordt in de organisatie?

Verbinding zoeken: Leren van en met elkaar

Doe jij al aan mediation of gebruik je de gesprekstechnieken, terwijl je dat woord niet gebruikt? De proeverij ‘Verbinding met en in mediation’ wil die medewerkers bijeenbrengen, die binnen hun organisatie gevraagd worden een helpende hand te bieden bij het voorkomen en oplossen van conflicten, binnen de organisatie of met externen.

Er wordt kort aandacht besteedt aan de conflicttheorie en de escalatieladder en we nemen ruim de tijd voor het gesprek: wat zijn je ervaringen, wensen/behoeften en op welke manier kunnen jullie als deelnemers elkaar versterken en helpen bij het toepassen van conflictoplossing, bij procesbegeleiding of mediation. Hoe gaat de organisatie daarmee om? Wat heb je nodig van de organisatie? Wat werkt en wat niet? En ook: hoe kan je/kunnen we ervoor zorgen dat medewerkers het juiste beeld krijgen van mediation?


Wat levert het jou op

  • Contact met anderen binnen het Noorderlinknetwerk die zich bezighouden met mediation en conflictoplossing
  • Verdieping van de kennis van conflicttheorie en de escalatieladder en hoe je die in de organisatie kan gebruiken
  • Rol en waarde van een (interne) mediator in de organisatie
  • Handelingsperspectief persoonlijk en samen
  • Waarde van Noorderlink voor interne mediators/conflictoplossers/procesbegeleiders

Aanmelden


Graag bij het opgeven aangeven of je gebruik wilt maken van de lunch.

LET OP! Neem je identiteitsbewijs mee want bij Gasunie is persoonscontrole verplicht bij binnenkomst.


De Proeverij wordt verzorgd door Accent Mediation.

Accent Mediation is een collectief bestaande uit 4 mediators:

  • Judith Bos
  • Ingrid Munneke
  • Harma Stevens
  • Arike Tomson 


Accent heeft al 20 jaar ervaring opgebouwd in alle facetten van de mediation in de praktijk. De mediators hebben daarnaast brede werkervaring, bijv. als organsiatieadviseur, jurist, psycholoog, leidinggevende, financieel deskundige of stylist; binnen de overheid als ook in de private sector.
Meer info: www.accentmediation.nl