Proeverij: Informeel leren, coach je collega

Iedereen heeft talent en is dus talentvol. Gebruikt ook iedereen zijn talent of, sterker nog, krijgt iedereen de mogelijkheid om zijn talent te gebruiken? 


Talenten aanspreken en gebruiken

UpUco Coach a Colleague adresseert talent als een specifieke set ‘energie dominante competenties’.
Uit een groot onderzoek van Gallup blijkt dat 80% van alle werknemers niet werkt vanuit de persoonlijke kracht. Er wordt onvoldoende gebruik gemaakt van dominante competenties en talenten. Resultaat is een lagere productiviteit, een hogere weerstand bij veranderingen, een lage loyaliteit resulterend in een hoog personeelsverloop en een hoger ziekteverzuim in hoogconjunctuur. Zonde toch?

Leren van je collega

Vanuit de aanpak en trainingen van upUco wordt (samen) werken vanuit talent en kracht gestimuleerd en gefaciliteerd. Dit brengt met zich mee dat iedere collega, naast zijn of haar normale functie, op een informele manier wordt gestimuleerd om ook eens een andere rol te pakken. Hierdoor wordt zijn of haar bijdrage aan het team of organisatie meer gezien, ervaren en gemaximaliseerd. Ook betrokkenheid (engagement) wordt sterk gestimuleerd. Onder andere door de mogelijkheid om events te organiseren die bijdragen aan verdieping en versterking van het collectief.
Het online platform TalentConnect maakt ieders talent zichtbaar en activeerbaar. Zo ontstaat binnen de organisatie een voor alle collega’s, los van rang of stand, bereikbare ‘pool’ aan kennis en ervaring waaruit door eenieder geput kan worden. Het platform matcht vraag en aanbod en faciliteert de onderlinge interactie met leerzame, spannende en variërende praktijkopdrachten. Collega’s worden elkaars buddy, side-kick, inspirator.

Verrassend genoeg is het niet altijd de hoger opgeleide of meer ervaren collega die een jongere of startende collega verder helpt. Het kan net zo goed andersom zijn en dat wordt als zeer verfrissend en leuk ervaren.

Samen werken collega’s aan praktijkopdrachten. Een paar uur is vaak al genoeg om een flinke vooruitgang te bereiken. Het is veel voordeliger dan externe opleidingen en het versterkt en verdiept de samenwerking en het teamgevoel. Door het onderling overbrengen van ervaring en expertise, groeien mensen in hun functie, krijgen ze meer energie en stijgt de productiviteit.

Stel je eens voor dat...

  •  je start met een Persoonlijke Talenten Analyse (PTA) met digitale rapportage;
  •  alle collega’s inzicht hebben in hun zes ‘energie dominante competenties’ en daarmee hun talent;
  •  alle collega’s regie kunnen nemen op hun eigen ontwikkeling en groei door talentvolle collega deelnemers te vragen om te helpen ontwikkelen;
  •  dagelijkse uitdagingen en casuïstiek vanuit dominante competenties en daarmee talent worden ingevuld vanuit inzicht en passie;
  •  collega’s elkaar passend en transparant waarderen en feedback geven, vanuit samenwerking en respect;
  •  je direct toegang hebt tot een actief netwerk van talenten;
  •  je morgen kan starten.

Na de workshop ontvangt iedere deelnemer een sfeerimpressie van deelnemers en opdrachtgevers van upUco. Deze sfeerimpressie staat bol van ervaringen, quotes en foto’s van medewerkers, managers en directieleden die de trainingen van upUco gevolgd hebben.
Wil je bovenstaande ervaren, schrijf je dan in!

Aanmelden

De Trainer

Ron GoldewijkDeze proeverij wordt verzorgd door Ron Goldewijk. Ron Goldewijk is een enthousiaste vent die bindt en enthousiasmeert. Zijn avontuur begon als militair en leidinggevende onder andere in Libanon. Nadien heeft hij carrière gemaakt bij verzekeringsmaatschappijen en is opgeklommen tot in de Directie. Eind jaren negentig heeft hij het corporate leven gedag gezegd en is ondernemer geworden. Ron heeft, samen met zijn vrouw Karin, verschillende succesvolle bedrijven opgezet. Het samen werken vanuit talent deed zijn bedrijf ook in de crisisjaren ruim 300% groeien. Ron zoekt steeds de kracht in zijn collega’s en zorgt ervoor dat deze energie en kracht de ruimte krijgen om te excelleren.
Persoonlijke Talenten Analyse
Wie deelneemt aan deze proeverij, dient vooraf een vragenlijst in te vullen, waarmee een Persoonlijke Talenten Analyse wordt opgesteld. Deze PTA wordt gebruikt om je tijdens de proeverij persoonlijke, op maat gemaakte opdrachten aan te reiken. Je mag de PTA ook houden. 

Kosten:

Je betaalt € 25- euro voor deelname i.p.v. € 75,-. Noorderlink betaalt de overige € 50,- p.p. 

Programma:

Inloop: 9.00 uur
Start: 9.30 uur
Einde: 12.30 uur