Proeverij: ‘Expeditie (Digitale) Transformatie’

Transformatie?

In deze prikkelende proeverij laat Lykle de Vries zien hoe de paradigma’s van vroeger ons nu niet meer passen. Hij laat je zien waarom dat pijnlijk is, en dat er geen ontkomen aan is. Voor niemand. Er is geen makkelijk vloeiende transitie van onze huidige manier van wonen, werken en leven naar die van de toekomst. 

Het goede nieuws is dat juist nú alle mogelijkheden open liggen om de nieuwe tijd in het voordeel van de grootste groep mensen te laten uitpakken. Lykle laat zien hoe technologie, psychologie en onze eigen biologie ons in staat stellen om ons vrij te vechten van wat ons beperkt. Om te beginnen in het Noorden.

Ben je bereid om aan te nemen dat we een nieuw verhaal nodig hebben om de toekomst te omarmen? Snap je wat er bedoeld wordt wanneer men Albert Einstein quote en zegt "We kunnen problemen niet oplossen met dezelfde manier van denken waarmee we die problemen gecreëerd hebben"? Dan is deze Expeditie (Digitale) Transformatie interessant voor jou.

Artificiële Intelligentie, Big Data en Blockchain

Lykle de Vries leidt je door het landschap van de digitale ontwikkelingen waarover iedereen het nu heeft. Je krijgt een goed begrip van zaken zoals Artificiële Intelligentie, Big Data en Blockchain en hun impact op organisaties. Onderweg wordt duidelijk dat het nog niet perse zeker is hoe die ontwikkelingen onze toekomst zullen veranderen. Wel wordt zonneklaar dat ook de modernste (digitale) technologieën niet meer zijn dan gereedschappen voor ons mensen om te gebruiken. 

Of niet. 

Het spannende deel van de Expeditie gaat dan ook niet over de digitale transformatie, maar over de transformatie van ons beeld van werk en het vinden van een nieuwe balans tussen Welvaart, Welzijn en Welbevinden. En dus misschien wel over een transformatie van onszelf.

In deze proeverij krijg je in twee uur tijd een goed overzicht van de route die Lykle met je kan gaan lopen. Je gaat in ieder geval naar huis met inspiratie en stof tot nadenken.

Wanneer

Maandag 2 december, van 15.00 uur tot 17.00 uur

(Let op: i.t.t. de dag genoemd in de nieuwsbrief valt 2 december dus op een maandag).

Locatie

Floreshuis, Floresplein 19, 9715 HH Groningen

Doelgroep

HR Beslissers, beleidsmakers, leiders

Aanmelden

De spreker:

Lykle de Vries werkte zowel binnen zeer grote organisaties als in zeer kleine startups. Heel bescheiden behoort hij tot de digitale voorhoede van Nederland. Sinds 2012 helpt Lykle (grotere) organisaties met het vinden van nieuwe wegen in de moderne netwerk- en kenniseconomie. Daarnaast is hij spoorzoeker bij Noorderlink, en onderzoekt hij de mogelijkheden van technologische en maatschappelijke ontwikkelingen voor de toekomst van werk.