Proeverij: De innerlijke kracht van leiderschap (VOL!)

Young potentials staan voor uitdagingen. Ambitie, stress en bereikbaarheid veroorzaken voortdurend het risico van uitputting. Hoe houd je de balans tussen gedrevenheid en rust, tussen uitdagingen aangaan en behoefte aan zingeving? Ben je een young potential en herken je deze vragen? Kom dan naar de proeverij ‘De innerlijke kracht van leiderschap’ op maandagmiddag 1 april 2019.

Inhoud

De proeverij biedt je de gelegenheid om kennis te maken met een aandachtige manier om persoonlijk leiderschap te ontwikkelen. Niet van buitenaf met een theorie of een model, maar van binnenuit, met meditatie, reflectie, ervaring en uitwisseling. Die manier van ontwikkelen noemen we slow learning. Slow learning kan leiden tot inzichten en ervaringen, die van blijvende waarde zijn.

We beginnen de proeverij met een geleide meditatie. We wisselen eerste ervaringen uit. Je krijgt een introductie op vriendelijkheid, vanuit boeddhistisch perspectief. We besluiten de proeverij met een dialoogoefening. Tijdens de proeverij kun je ervaren hoe slow learning werkt. En hoe dit bijdraagt aan zelfinzicht, relationele openheid, omgaan met verandering en een innerlijk kompas. Allemaal kwaliteiten van persoonlijk leiderschap.

Docenten

Docenten Boris Wanders en Judith Lechner zijn ervaren opleiders en meditatie instructeurs. Zij ontwikkelen en verzorgen programma’s voor het ontwikkelen van persoonlijk leiderschap. Ze hebben kennis en ervaring in leiderschap, organisatiekunde en boeddhistische ervaringsleer. Ze werken op een eigen locatie, Lewenmoed. Lewenmoed is een boeddhistisch huis voor meditatie, studie en ontmoeting.

Aanmelden

Boris Wanders

Boris is docent van de Alsa-leergang, letterkundige en meditatie instructeur. Voor Boris betekent leiderschap aandacht voor de kwaliteit van relaties, met jezelf, met anderen en met je omgeving. Dan moet je bereid zijn om stil te staan en het even niet te weten.

Judith Lechner

Judith is directeur van Huis de B, bestuurskundige en meditatie instructeur. Voor Judith betekent leiderschap dat je leert om je innerlijke morele kompas te volgen. Het gaat er niet om dat je het goed doet, maar dat je het goede doet.


Kosten:
Gratis voor medewerkers van deelnemende Noorderlinkorganisaties