Presentatietraining: 360Talk de Expeditie

Deze training start begin maart, de exacte datum wordt nog bekend gemaakt.

Inhoud

Wil je werken aan je presentatieskills én je persoonlijke ontwikkeling? Wil je je eigen verhaal leren kennen en op een authentieke manier vertellen? We gaan werken aan je persoonlijke ontwikkeling door middel van presentaties. Presenteren gaat namelijk niet alleen over de juiste boodschap vertellen, maar ook over wat de brenger van deze boodschap voelt en dus uitstraalt naar het publiek. 

Dat betekent dat we voor een langere periode met elkaar optrekken. Je krijgt inzichten, je maakt oefeningen, je spart met andere deelnemers en krijgt reflectie van de trainers. Vanaf de eerste minuut zetten we een sfeer neer waarin het veilig is jezelf te laten zien. We stellen onszelf daarom ook kwetsbaar op. Geen vlotte babbel.

Met als ingang presentatieskills ga je op een dieper niveau nadenken over wie je bent en wat je daarvan laat zien. Wij zetten onweerstaanbare veranderingen in gang. Niet in 1 middag, maar in een traject van 5 maanden. 

En ondertussen gaan de presentaties, pitches en communicatieskills met sprongen vooruit!

Doelgroep

Iedereen die zijn presentatieskills wil verbeteren en zijn eigen verhaal wil leren kennen én vertellen.Iedereen kan op zijn eigen niveau meedoen.

Vorm

Ons trainingstraject duurt 5 maanden. Vier keer een halve dag ontmoeten we elkaar live. En andere momenten hebben we online contact. De vaardigheden die in de trainingssituatie zijn wakker gemaakt, raken geïntegreerd in het alledaagse leven.

Wat levert het op

  • Beter presenteren
  • Spanning omzetten in energie
  • Strategisch presenteren en je doel halen
  • Efficiënter communiceren
  • Anderen inspireren met je verhaal

Route

1. Dagdeel Authenticiteit
We trappen gezamenlijk af tijdens een dagdeel over authenticiteit. Je wordt meegenomen in hoe je brein werkt en hoe je er voor zorgt dat je gecenterd op het podium staat. Welke gedachten komen er op als je druk ervaart? Welke belemmerende gedachte kun jij nog tackelen? De aftrap is een zoektocht naar al deze dingen. Een belangrijke basis voor vertrouwen en groei.

2. Dagdeel Boodschap
Sessie twee gaat je helpen om efficiënt en duidelijk te communiceren. Wat is jouw boodschap? Klinkt misschien simpel, maar je gaat zien hoe lastig het is om zonder ruis te communiceren. Je leert hoe moeilijk het brein eigenlijk zaken kan onthouden en je krijgt handvatten om mensen een doel te geven tijdens je presentatie. Scheelt tijd en energie en levert meer resultaat op.

3. Dagdeel Verhalen
Bijeenkomst drie gaat over de kracht van verhalen. Iedereen heeft inmiddels een aantal verhalen verzameld en nu gaan we kijken hoe je de perfecte story ontwerpt. Verhalen binden en boeien mensen. Retorisch misschien wel het meest krachtige mechanisme. Je leert hoe je inspiratie uit jezelf haalt en hoe je dat razendsnel omzet in een verhaal met een strategie.

4. Dagdeel Techniek
De laatste bijeenkomst gaat over de techniek. Welke strategieën kun je inzetten tijdens je presentatie, pitches en gesprekken. Hoe ontwerp je met alles wat je tot nu toe geleerd hebt een verhaal dat impact heeft, blijft hangen en z’n doel haalt? Tijdens de laatste sessie gaan we daar op in. Je ontwikkelt je persoonlijke presentatiegrid. Je zult zien dat de keuzes die je hier op maakt heel veel zeggen over je persoonlijkheid en over de ontwikkeling die je doormaakt tijdens onze heel expeditie.

Online
Tussen elke fysieke sessie is een terugkommoment online. Hierin bespreken we hoe je de lessen in de praktijk hebt toegepast. We bespreken opdrachten die je krijgt en er is tijd om ervaringen te delen.Kosten

€1.295,- voor medewerkers van een bij Noorderlink aangesloten organisatie
€1.495,- voor overige deelnemers.

Duur

Het trainingstraject duurt 5 maanden. Vier keer een halve dag ontmoeten we elkaar live. Op andere momenten hebben we online contact.

DeelnemenMeer informatie over de training vind je in de video hieronder en op de website van 360talk.De Trainers

    

 Gijs Nillessen en Jonas van der Vlugt

Jonas van der Vlugt en Gijs Nillessen hebben samen de afgelopen jaren al meer dan 1000 mensen geholpen tijdens trainingsdagen.

Zij geloven dat presentatietraining meer is dan het aanleren van de juiste technieken. ‘Het is een onderzoek naar wie je bent en hoe je dat zichtbaar maakt. Je presentatie heeft pas impact als je niet verstopt wie je bent maar jezelf laat zien. Of je ‘echt’ durft te zijn heeft grote invloed op hoe je overkomt.’

Meer over Jonas en Gijs lees je hier.

 

Deze training start begin maart. De exacte datum wordt nog bekend gemaakt.