Positieve psychologie als het nieuwe normaal?

Wat is de boodschap vanuit de positieve psychologie tijdens een crisis?

Al jaren vertelt Agnes Schilder aan iedereen die het maar horen wil over bevindingen uit de positieve psychologie. Over geluk, welbevinden, werkplezier, veerkracht en hoop. Over posttraumatische groei en zingeving. Over interzijn in plaats van dualisme en concurrentie, over verbinding in plaats van wedstrijd.

In deze crisis gaat het steeds over ‘het nieuwe normaal’. Agnes daarover:

‘Normaal, niet per se een concept wat me meteen aanspreekt overigens, het heeft ook iets braafs in zich, doe maar normaal, dan …. Nu ja. Elke keer als ik deze woorden lees of hoor dan bekruipt me een wat onbestemd gevoel: hoezo het nieuwe normaal?’

En toen begon ze zich af te vragen ‘wat nou als de positieve psychologie het nieuwe normaal wordt?!’

Na een korte introductie over wat voor Agnes de waarde is van de positieve psychologie in deze tijd gaat ze over dit onderwerp in gesprek met het publiek onder leiding van gespreksleider Lykle de Vries.

Voor wie

Voor iedereen die nadenkt over de impact van deze bijzondere tijd: wat kunnen we leren uit de positieve psychologie over wat er nodig is om te kunnen floreren in ons werk en privéleven?

Locatie

Online, live vanuit de studio van Noorderlink.

Wanneer

Donderdag 11 juni om 10.00 uur tot 10.45 uur

Je kunt al vanaf 09.45 uur inloggen. We raden je aan om dat ook te doen, zodat je voldoende tijd hebt voor eventuele technische strubbelingen.

Aanmelden

aanmelden

... Deze uitzending is na afloop terug te kijken via het youtube kanaal van Noorderlink ...


Over Agnes Schilder

Agnes Schilder is psycholoog, coach, trainer en docent. Zo’n 15 jaar geleden kwam de positieve psychologie op haar pad, ze wist meteen: dìt is het. Ze geeft met veel plezier les over (positieve en toegepaste) psychologie aan HBO-studenten (Hanzehogeschool en NHLStenden), professionals (bij- en nascholing) en ouderen (HOVO Seniorenacademie). Daarnaast verzorgt zeer regelmatig lezingen en workshops over psychologie, positieve gezondheid, breinleren, hoogbegaafdheid en diverse andere onderwerpen.

Over Lykle de Vries

Lykle de Vries werkte zowel binnen zeer grote organisaties als in zeer kleine startups. Heel bescheiden behoort hij tot de digitale voorhoede van Nederland. Sinds 2012 helpt Lykle (grotere) organisaties met het vinden van nieuwe wegen in de moderne netwerk- en kenniseconomie. Daarnaast is hij spoorzoeker bij Noorderlink, en onderzoekt hij de mogelijkheden van technologische en maatschappelijke ontwikkelingen voor de toekomst van werk.

Zin in meer?

In het najaar start Noorderlink met 'de Expeditie van Betekenis' voor alle medewerkers van aangesloten organisaties. Dus ben je op zoek naar meer zingeving in je werk? Wil je als organisatie meer van betekenis zijn voor je medewerkers of bijdragen aan het algemeen sociaal maatschappelijk belang? Ga met ons mee op expeditie! Aan het einde van het webinar kun je je email-adres opgeven voor de Expeditie-brief!