Opleiding amplitie-deskundige

Focus jij graag op groei, in plaats van op herstel? Houd jij je bezig of wil jij je bezighouden met potentieontwikkeling binnen organisaties? Vind jij het fantastisch om mensen te inspireren, motiveren en activeren om dát te doen wat nodig is om meer welbevinden, beter functioneren en groter organisatiesucces te bereiken? Dan is de opleiding tot amplitiedeskundige zeker iets voor jou!

Opleidingsinformatie

Als amplitiedeskundige versterk je de positieve staat van medewerkers door in te zetten op de vier pijlers van amplitie: gezondheid, bevlogenheid, talentmanagement en werkinrichting. De amplitiedeskundige kan een aparte functie bekleden of een rol zijn van een professional met een andere functie. Denk bijvoorbeeld aan HR-professionals, leidinggevenden, managers, vitaliteitexperts, trainers, coaches, opleiders en experts op het gebied van duurzame inzetbaarheid. Wil jij je verder ontwikkelen tot amplitiedeskundige voor gelukkige en succesvolle organisaties, maar twijfel je of de opleiding voor jou geschikt is? Neem contact met op!

Bestaande problemen oplossen en nieuwe voorkomen: bij veel organisatieveranderingen staat dat nog steeds centraal. In onze huidige tijd van snelle veranderingen, onduidelijkheid en onzekerheid zijn er echter andere uitdagingen. Mensen maken hierbij het verschil. Eerder dan het oplossen en voorkomen van problemen, is investeren in menselijk kapitaal nu een belangrijke voorwaarde voor het succes van een organisatie.

Amplitie is waar het allemaal om draait: het versterken van het welbevinden en het functioneren van medewerkers. Werken aan amplitie blijkt enorm waardevol, zowel voor medewerkers als vanuit bedrijfseconomisch perspectief. Het leidt tot meer plezier en motivatie, minder verzuim, minder verloop en meer productiviteit en innovatie. Ook draagt het bij aan betere dienstverlening, meer klanttevredenheid en hogere omzet. 

In de nabije toekomst zal amplitie onderdeel uitmaken van het DNA van succesvolle organisaties. Amplitie is hét kernwoord van de positieve organisatiepsychologie. Deze opleiding reageert op de behoefte aan het succesvol kunnen opstellen en uitrollen van plannen om te investeren in het menselijk kapitaal binnen organisaties.

Opleidingsinhoud

De opleiding bestaat uit drie onderdelen: introductie in amplitie, de vier pijlers van amplitie en amplitie in context. De volgende inhoud staat hierbij centraal:

 • Het nut en de noodzaak van amplitie
 • Positieve psychologie in organisaties
 • De werkwijze van een amplitiedeskundige
 • De veranderfilosofie en verandermethode
 • De vier pijlers van amplitie
 • Het opstellen van passend amplitiebeleid
 • Praktische tools, leuke werkvormen en inspirerende oefeningen
 • Amplitie en (persoonlijk) leiderschap
 • Het motiveren en activeren van medewerkers
 • De negen succesfactoren van amplitie
 • Een persoonlijke talent- en motivatieanalyse
 • Persoonlijke ontwikkeling van jou als amplitiedeskundige

Certificering

Naast het volgen van de lesdagen zijn er aanvullende huiswerkopdrachten. Deze opdrachten leiden tot een door jou uitgewerkte praktijkcasus. De opleiding wordt afgesloten met een presentatie hiervan. Indien uit de presentatie voldoende theoretische en praktische professionaliteit als amplitiedeskundige blijkt en je bij minimaal 90% van de lessen aanwezig bent geweest, ontvang je van ons een certificaat. Nu kun jij jezelf amplitiedeskundige noemen!

Wat krijg je ervoor terug

 1. Een gedegen opleiding tot amplitiedeskundige
 2. Een diploma tot gecertificeerd amplitiedeskundige
 3. Toegang tot onze online Academy met niet alleen lesstof voor de opleiding amplitiedeskundige, maar ook een jaar lang gratis toegang tot al onze andere cursussen, zoals: Energiemanagement, focusmanagement, effectief thuiswerken, zelfvertrouwen vergroten, talentmanagement en nog veel meer
 4. Veel begeleiding, interactie en verdieping in de online meetings
 5. De mogelijkheid om individuele begeleidingsuren te plannen naast de opleidingsplanning
 6. Een persoonlijke Talent en Motivatieanalyse (TMA) ter waarde van € 475,-
 7. Het boek ‘Werken aan amplitie’ ter waarde van € 29,90
 8. Je wordt onderdeel van ons netwerk amplitiedeskundigen: een leuke groep professionals met als gezamenlijke missie om meer werkgeluk en organisatiesucces te creëren in Nederland

Lestijden

De lesdagen zoals hierboven omcirkeld duren van 15 - 17 uur. Behalve de laatste lesdag op 30 juni; deze duurt van 9 - 17 uur in verband met de eindpresentaties.

Inschrijven

Info Talent college

Talent College is uw partner in positieve organisatieontwikkeling. Onze missie is het menselijk kapitaal van organisaties te optimaliseren vanuit amplitie. Amplitie is hét kernwoord van de positieve organisatiepsychologie. Wij zijn ervan overtuigd dat het bevorderen van welbevinden en functioneren van medewerkers een voorwaarde is voor organisatiesucces.

https://www.talentcollege.nl/