Nederlands Studenten Orkest - VRIJ

NSOKomend jaar brengt het NSO een uitdagend en gevarieerd programma ten gehore. Het concert zal onder leiding van dirigent Bas Wiegers openen met Général Lavine van Claude Debussy, georkestreerd door de Vlaamse componist Luc Brewaeys. Daarna zal het orkest verdergaan met de opdrachtcompositie ‘Screen Memories’, dat speciaal voor het NSO werd geschreven door Trevor Grahl. Vervolgens zal de jonge solist Arthur Jussen soleren in het Pianoconcert voor de linkerhand van Maurice Ravel. Na de pauze volgt het waanzinnige Concert voor orkest van Béla Bartók.

In 2016 wordt het NSO gekenmerkt door het thema ‘NSO Vrij’. Het thema komt terug in de werken die we spelen, aangezien het Pianoconcert voor de linkerhand gecomponeerd is voor een oorlogsveteraan die in de Eerste Wereldoorlog zijn rechterhand had verloren, Bartók zijn concert heeft gecomponeerd toen hij tijdens de Tweede Wereldoorlog gevlucht was naar Amerika. Dit thema is echter ook gekozen vanwege de actualiteit. Ons Bijzonder Concert, dat wij geven voor een doelgroep die niet gemakkelijk een concert kan bezoeken, geven wij dan ook voor vluchtelingen. Dit concert zal plaatsvinden in Concertgebouw De Vereeniging te Nijmegen. In Groningen zijn we momenteel ook bezig met het creëren van mogelijkheden om vluchtelingen naar ons concert te laten komen.

In elke stad waar het NSO speelt, zijn veel mensen betrokken bij de organisatie. Iedere stad heeft haar eigen comité, dat zich bezighoudt het met organiseren van onderdak voor de studenten, maken van promotie en het zoeken naar mogelijkheden voor acquisitie, zodat het NSO bijvoorbeeld in Groningen kan spelen voor een volle Oosterpoort. Samen met het comité ben ik druk bezig om zoveel mogelijk mensen te enthousiasmeren voor ons concert in de Oosterpoort.

Op woensdag 10 februari 2016 speelt het NSO in de Oosterpoort. Vaak maken bedrijven gebruik van ons concert als netwerkmoment. Misschien dat is dat voor uw organisatie ook interessant. Bij afname van een groter aantal kaarten daalt de prijs.

Kaarten bestellen