Van angst voor verandering naar een moed-revolutie

Waarom is er vaak zoveel weerstand in veranderprocessen? Zoveel angst voor de toekomst? Zonder angst geen moed; hoogste tijd voor een Moed Revolutie.

Roelof Oldenburger, eigenaar van Movum Groningen (menselijke verandermanagement ) en auteur van het boek ‘Moed Revolutie’ gaat tijdens zijn lezing in op een vijftal randvoorwaarden die nodig zijn om mensen iets te laten doen wat ze eigenlijk niet durven.

De rol van angst bij verandering
Veel veranderpprocessen stagneren omdat er angst heerst bij medewerkers. Menselijke angst is bijzonder: voor zover bekend zijn wij de enige diersoort op de planeet die zich zorgen kan maken. Wij zijn bang voor dingen die nog helemaal niet gebeurd zijn. Mensen weten vaak echt wel dat er verandering moet komen, maar ze durven gewoon niet. Wanneer je weerstand ervaart of voelt aankomen, voor verandering, zijn er twee belangrijke punten die aandacht verdienen:

  • Hoe herken je (als leidinggevende of HR professional) de angst bij een medewerker?
  • Hoe reageer je op de angst? Doe je de angst af als ‘aanstellerij’ of neem je de angst serieus?

En wat kun je dan als organisatie doen om mensen iets te laten doen wat ze eigenlijk niet durven? Uiteindelijk zullen medewerkers zelf de verandering mogelijk moeten maken maar lijnmanagement en HR kunnen daarin ondersteunend zijn. Door het proces van verandering zo veilig mogelijk te maken voor medewerkers zal de weerstand er tegen verdwijnen.

AANMELDEN

Over de spreker:

 

Roelof Oldenburger (1964) werkt al 25 jaar als trainer en coach in leiderschapsontwikkeling en loopbaanontwikkeling. Hij weet wat het is om angst te voelen voor de toekomst. Als ervaringsdeskundige weet hij ook hoeveel moeite het kost om angst te overwinnen maar, dat dit in veel gevallen wel mogelijk is. In zijn praktijk helpt hij mensen hun angsten op waarde te schatten. 

Om zijn ervaringen te delen schreef Roelof het boek ‘Moed Revolutie’. Zonder angst is er geen moed. Roelof vindt het de hoogste tijd om een Moed Revolutie op gang te brengen om veranderprocessen makkelijker te laten verlopen.