Start Lef'L Up! Opleidings-programma

De arbeidsmarkt verandert en vroeg of laat krijgt iedereen daarmee te maken. Door onder andere digitalisering worden er andere vaardigheden van je gevraagd.

Lef'L Up!

In het 6-daagse opleidingsprogramma leer je vaardigheden die aansluiten bij de veranderingen op de arbeidsmarkt. Daarnaast is er aandacht voor jou; wie ben je, wat kun je en wat wil je? Het programma levert direct meerwaarde op binnen je huidige werkomgeving en kan bijdragen aan het nemen van een volgende stap in je loopbaan.

Waarom Lef’L Up!

  • Je neemt een kijkje bij 6 grote bedrijven in het Noorden.
  • Je maakt kennis met het hbo-onderwijs.
  • Je vergroot je netwerk.
  • Je bent bewuster van je plek op de arbeidsmarkt.
  • Je staat zelfverzekerder in je huidige baan.
  • Je bent klaar voor een volgende stap.
  • Je ontwikkelt nieuwe vaardigheden.
  • Je ontvangt een door NHL Stenden Hogeschool en Hanzehogeschool uitgegeven certificaat met daarop de behaalde leeruitkomsten.

Voor wie

Voor medewerkers die werken in een functie op mbo-niveau van wie het werk verdwijnt of verandert. Of voor wie zich vanuit de gedachte ‘een leven lang leren’ zich wil blijven ontwikkelen. 

Opleidingsprogramma

Het opleidingsprogramma bestaat uit een kick-off bijeenkomst, zes opleidingsdagen en drie intervisiemomenten.

Je krijgt in het opleidingsprogramma handvatten om regie te nemen op je loopbaan en te investeren in jezelf. Vanuit daar ben je in staat om regie te pakken op je loopbaan, zodat je mee kunt bewegen met de behoefte van jouw werkgever en de veranderende arbeidsmarkt.

Kick-off bijeenkomst
In de kick-off bijeenkomst maak je kennis met de medecursisten en de trainers. Er wordt ingegaan op de praktische zaken van het programma en over de meerwaarde van Lef’L Up!. Tijdens de bijeenkomst ontvang je de persoonlijke map met alle informatie over de opleidingsdagen.

Dag één: Baas over mijn eigen loopbaan!
Opleidingsdag één staat in het teken van het onderzoeken welke positie jij hebt in de veranderende arbeidsmarkt en krijg je technieken aangereikt om zelf de regie te pakken. De baas over je eigen loopbaan!

Opleidingsdag 1

Dag twee: Ik in de spotlight
Wat zijn jouw talenten en waarden? Door interactieve oefeningen en werkvormen ervaar je wat jouw kwaliteiten zijn en ondervind jij wat jij belangrijk vindt. Waar krijg jij energie van tijdens je werk en wat kost energie? In dag twee wordt een basis gelegd met jouw persoonlijke ontwikkeling.

opleidingsdag 2

Dag drie: Ik en de ander
Tijdens dag drie kijk je vanuit je kennis die je bij dag twee hebt opgedaan naar hoe je omgaat met anderen in je omgeving. Wat maakt het dat je met de ene collega uitstekend kunt samenwerken en bij een andere college enige weerstand ervaart? Welke rol pak jij in een samenwerking en op welke wijze kun je hier invloed op uitoefenen? Een aantal vragen die aan bod komen in opleidingsdag drie.

Opleidingsdag 3

Dag vier: Maak dat mijn brein wijs
Welke invloed heeft het brein op ons dagelijks handelen? Wij zijn geneigd om telkens dezelfde patronen te doorlopen. Tijdens deze dag word je bewust van je denkpatronen en krijg je handvatten aangereikt om uit deze patronen te komen en leer je om belemmerende irrationele gedachten om te draaien.

 Opleidingsdag 4

Dag vijf: Beer op de weg? Geef hem een knuffel
Bij het zetten van een zelfbewuste en zelfverzekerde stap in je loopbaan loop je mogelijk tegen belemmeringen aan. Je leert tijdens deze opleidingsdag om via verschillende invalshoeken om te gaan met deze belemmeringen. Er wordt ingegaan op jouw gedrag en vaardigheden in relatie tot je omgeving en je identiteit.

 Opleidingsdag 5

Dag zes: Zelfverzekerd presenteren
Al het geleerde over de arbeidsmarkt, jezelf en je omgeving komen samen in deze opleidingsdag. Je bent in staat om een personal mission statement op te stellen en dit presenteer je aan je medecursisten. Om dit goed te kunnen uitvoeren krijg je technieken aangereikt om een zelfverzekerde elevator pitch te geven die bij jou past. In deze elevator pitch presenteer je kort en krachtig wat jouw toegevoegde waarde is in deze veranderende arbeidsmarkt.

Opleidingsdag 6

Intervisiemomenten
Twee intervisiemomenten zijn gepland tussen de reguliere opleidingsdagen door. In kleine vaste groepen ga je aan de slag met je ontwikkelingen. Door te werken met kleine groepen kunnen verschillende werkvormen gebruikt worden en kun je je kennis verdiepen en verder toepassen. Tijdens deze momenten zal geïnventariseerd worden waar je tegenaan loopt en hoe we daarin met elkaar kunnen leren. Jouw ontwikkeling en je portfolio staan centraal in deze intervisiemomenten.

Het derde intervisiemoment is aan het einde van de opleiding. Dan geef je een presentatie van je eigen ontwikkeling tijdens Lef’L Up! aan je eigen groep.

Praktische informatie 

Kosten
De kosten per deelnemer bedragen €1.750,- (inclusief materiaal).

Opleidingsdata najaar 2018
Overzicht opleidingsdata Lef’L Up! najaar 2018.
De groepsindeling vindt plaats op basis van de intake.

Data
Kick-off bijeenkomst: 25 september (14.00 -16.00 uur)
Opleidingsdag 1: 9 oktober
Opleidingsdag 2: 30 oktober
Opleidingsdag 3: 13 november
Opleidingsdag 4: 27  november
Opleidingsdag 5: 11 december 
Opleidingsdag 6: 8 januari 

Tijden
Dagelijks van 9.00 tot 16.00 uur.

Overige geplande data
Intakegesprekken: 5 / 6 september
3 intervisiebijeenkomsten: 8 november (14.00 -16.00 uur), 6 december (14.00 -16.00 uur) en 17 januari (12.00 -17.00 uur).

Tijdens intervisiebijeenkomst 3 worden ook de portfolio's gepresenteerd.
*) Talent Coaching: dit zijn de 1 op 1 gesprekken met de trainer. Deze gesprekken duren max. 1 uur. Deze gesprekken worden gehouden op dinsdag 16 oktober 2018. Dit is een extra onderdeel waarvan extra kosten zijn verbonden. Tijdens de eerste opleidingsdag kun je intekenen op een tijdsblok / moment dat het jou het beste past.
**) Intervisiebijeenkomsten: dit zijn 3 intervisie momenten met jouw groep.

Locaties
De opleidingsdagen worden op locatie bij verschillende gecommitteerde organisaties gegeven. Nog niet alle opleidingslocaties staan vast, zodra alle locaties bekend zijn informeren wij jullie hierover.

Brochure pdf

Voorlichting

Inschrijven

Gecommitteerde organisaties

Onderstaande organisaties hebben zich gecommitteerd aan Lef’L Up!:

CJIB, DUO, Gemeente Emmen, Gemeente Assen, Gemeente Groningen, Hanzehogeschool, Noorderpoort, Rabobank, Randstad, Rijksuniversiteit Groningen, SWNN, UMCG, Waterbedrijf Groningen en UWV.

Ook medewerkers van het MKB in Noord-Nederland zijn welkom om deel te nemen aan Lef'L Up!

Dit project wordt mede mogelijk gemaakt door het Europees Sociaal Fonds. 

Volg ons  

Facebook