Lef'L Up!: Hoe maak ik mijn medewerkers bewust?

De arbeidsmarkt verandert en vroeg of laat krijgt iedereen daarmee te maken. Heb jij medewerkers op mbo-niveau in jouw team en weet je dat er nu of in de nabije toekomst fundamentele veranderingen in de werkzaamheden gaan ontstaan? Of heb jij medewerkers die deelnemen aan de opleiding Lef’L Up!?

Wil jij weten hoe anderen leidinggevende hiermee omgaan en jouw ervaringen delen?
Op 28 mei wordt er een meedenksessie: Lef’L Up!: Hoe maak ik mijn medewerkers bewust? georganiseerd. Vanuit Lef’L Up! reiken wij je kennis aan en je hebt de mogelijkheid ervaringen uit te wisselen.

Wat is Lef’L Up!

In het 6-daagse opleidingsprogramma leren medewerkers 21-eeuwse vaardigheden die aansluiten bij de veranderingen op de arbeidsmarkt. Daarnaast is er aandacht voor de medewerker: wie ben je, wat kun je en wat wil je? Het programma levert direct meerwaarde op binnen de huidige werkomgeving en kan bijdragen aan het nemen van een volgende stap in hun loopbaan.

Behoefte vanuit Lef’L Up!

Om ons programma tot een succes te brengen hebben wij jouw input nodig. Waar ligt nu concreet de grootste behoefte van leidinggevenden? Betreft dit het kunnen voeren van het goede gesprek met een medewerker om na te denken over de toekomst? Of gaat het om de coaching van de medewerker die al deelneemt aan Lef’L Up! of een ander ontwikkeltraject? Of heeft het te maken met het creëren van bewustwording en beweging in het eigen team?

Uitnodiging:

Wat: Lef’L Up!: Hoe maak ik mijn medewerkers bewust
Wanneer: maandag 28 mei van 15.00 uur tot 17.00 uur.
Waar:Noorderlink, Het Kasteel Melkweg 1, 9718 EP Groningen.
Programma:
Informatie geven; Annemieke Brouwer (Hanzehogeschool) deelt ervaringsverhalen vanuit diverse organisaties en Margherita Pibia (Randstad) neemt ons mee in methodieken om sturing te geven aan beweging.
Informatie halen; inventariseren van concrete behoeften bij aanwezige leidinggevenden.

Aanmelden