Leergang Professioneel Projectleiderschap


Projectleider 2021!

Projectleiderschap in deze tijd, waarin niet alles vanzelfsprekend is, kan een goede basis zijn om kritisch naar projecten/werkzaamheden te kijken. Fysiek? Digitaal? Of toch hybride? Het is nog niet duidelijk wat de toekomst ons gaat brengen, maar start nu alvast om jezelf op scherp te zetten.

We stomen je klaar voor de rol van projectleider. In 4 modules word je meegenomen in de voorbereiding tot de afronding van een project. Je kunt projecten faseren en duidelijk opdracht en resultaat formuleren. Je maakt een projectplan en plant activiteiten. Van het plannen van activiteiten tot het aansturen van medewerkers. Gelijk inspirerend, omdat je de vaardigheden direct kunt toepassen in je eigen werk.

Persoonlijk resultaat

Deze leergang helpt je in jouw ontwikkeling om een stap te maken in jouw rol als projectleider, maar ook in efficiëntere samenwerking.

Aanpak

Je gaat aan de slag met de projectcyclus, van de projectvoorbereiding tot de definiëring van de projectresultaten. Je leert hoe je een projectplan opstelt, inclusief fasering en risicoanalyse. Daarnaast ontwikkel je de vaardigheden om een projectteam samen te stellen, op te starten en aan te sturen, zoals effectief beïnvloeden en onderhandelen binnen projecten. Je zult merken dat de vaardigheden die je in deze training opdoet niet alleen van pas komen bij het werken aan projecten, maar ook in je andere werkzaamheden!

De leergang bestaat uit de volgende modules:

Module 1: Project startup: hoe zorg ik dat mijn project goed start?
Module 2: Jij als projectleider
Module 3: Project uitvoering
Module 4: Samenwerken in een projectcontext

Doelgroep

Beginnend of (toekomstige) projectleiders, binnen verschillende onderdelen van de organisatie

Maximaal 12 deelnemers

Locatie

Online (Als de RIVM richtlijnen het toelaten mogelijk op locatie Meerwold Groningen).

Datums

  • 11 mei
  • 27 mei
  • 10 juni
  • 17 juni

Tijd: 9:00 tot 13:00 uur (3e module van 9:00 tot 15:00 uur!)

Kosten

Kosten aangesloten bij Noorderlink: All-in prijs van 1070 euro excl. BTW
Kosten niet-aangesloten bij Noorderlink: All-in prijs van 1175 euro excl. BTW

Meer informatie en aanmelden

Lees de uitgebreide beschrijving van de modules en de introductie van de 5 trainers op de pagina met alle informatie over de leergang. Dat is ook de plek waar je je kunt aanmelden. 

Naar aanmelden

Deze leergang is ontwikkeld in samenwerking met HanzePro