Krijg het werk dat je wenst

Wat als je datgene wat je wenst in je werk wel voor elkaar krijgt? Zou dat niet fantastisch zijn! Wat is er nodig om te krijgen wat je echt wil? Hoe krijg je het werk dat je wenst? Voor medewerkers in mbo-functies van wie het werk verandert, of misschien wel verdwijnt, zijn dit vragen die je kunt stellen om perspectief te houden in je werk. Als gevolg van digitalisering en andere technologische ontwikkelingen veranderen functies en functie-eisen snel. Om zelf de regie te blijven houden over je loopbaan organiseert Noorderlink een bijeenkomst met als thema’s motivatie en gunnen.

Doelgroep

Medewerkers van Noorderlink-organisaties, maar ook daar buiten, in mbo-functies waarvan het werk op termijn verdwijnt of verandert. En medewerkers op mbo-niveau die zich vanuit de gedachte ‘een leven lang leren’ verder willen bekwamen en hun arbeidsmarktvaardigheden willen vergroten.

Hoe motivatiebewust ben jij?

De toekomst van je werk is onzeker! Je oriënteert je misschien op andere mogelijkheden, maar waar moet je beginnen? In de eerste plaats is het van belang dat jij weet waar jij energie van krijgt. Dat jij weet welke werkzaamheden aansluiten bij jouw eigen motivatie (= intrinsieke motivatie).

De voordelen van het kennen van je intrinsieke motivatie zijn groot:

  • Het levert je zelfkennis op;
  • Je krijgt hierdoor meer zelfvertrouwen;
  • Je weet in welke richting je moet zoeken naar werk waar jij energie van krijgt.

Workshop1: Motivatiebewustzijn door Abby Russchen

Tijdens de workshop ‘Motivatiebewustzijn’ ga je actief aan de slag. Je gaat je verdiepen
in een activiteit die jou energie geeft. Iedere deelnemer beschrijft een activiteit die hij/zij
met veel plezier heeft gedaan. Met elkaar gaan we vervolgens dieper in op een activiteit van één van de deelnemers. Samen analyseren we welke factoren ervoor zorgen dat de
besproken activiteit voor de betrokken deelnemer ‘energiegevend’ is. Dit stimuleert en
prikkelt jouw eigen motivatiebewustzijn en dat van alle betrokken deelnemers.

Abby Russchen (1964) is sinds 2002 actief als zelfstandig (loopbaan)coach onder de bedrijfsnaam Cirkel. Daarvoor heeft zij in de omgeving van Utrecht 10 jaar
gewoond en gewerkt als HRM-adviseur en daaraan verwante functies.
Abby Russchen: “Ik gun iedere professional werk dat aansluit bij zijn of haar eigen intrinsieke motivatie. Ik geloof namelijk dat de wereld mooier wordt als iedereen vanuit zijn of haar passie kan werken.”

Hoe laat je een onvergetelijke indruk achter? Zet jouw gunfactor in

Het zoeken naar ander werk is veranderd. Tegenwoordig gaan bedrijven eerst in hun netwerk vragen of er iemand is die past bij een beschikbare functie. Wil je gaan netwerken of solliciteren dan is het voor jou heel belangrijk om te bepalen wat je doelgroep is en hoe je het beste omschrijft waarnaar je op zoek bent. Zo kun je tijdens een netwerk- of sollicitatiegesprek duidelijk verwoorden welke droombaan bij jou past en wat jouw meerwaarde is voor de organisatie waar je binnen wilt komen. Als werkzoekende heb je veel invloed op een onvergetelijke indruk met je houding, communicatie, gedrag en zichtbaarheid.

Workshop 2: De Gunfactorverhoger door Gertien Beijering

Met de workshop ‘De Gunfactorverhoger’ werk je aan je persoonlijke gunfactor. Je krijgt allemaal praktische handvatten waarmee je direct aan de slag kunt. Zo deelt Gertien Beijering haar kennis over de meest efficiënte arbeidsmarktbenadering van dit moment, vertelt ze hoe jij je kwaliteiten op een rij krijgt en leert ze hoe jij jezelf kunt onderscheiden door slim gebruik te maken van de kracht van je gunfactor.

Gertien Beijering (1979) is GunfactorVerhoger, loopbaancoach, trainer, spreker en schrijver van de GunfactorVerhoger (2014), Opdrachten binnenhalen met de GunfactorVerhoger (2015) en Solliciteren? Zet je gunfactor in! (2018). Jaarlijks helpt en begeleidt zij vele werkzoekenden om hun droombaan te realiseren. Gertien Beijering: “Het is mijn missie om professionals en sollicitanten succesvoller te maken door slim gebruik te maken van je gunfactor.”

Het programma

9.00 Inloop
9.15 uur Opening
9.30 uur - 10.45 uur Workshop ronde 1
10.45 uur - 11.00 uur pauze
11.00 uur - 12.15 uur Workshop ronde 2
12.15 - 12.30 Afsluiting


Datum, locatie kosten

Datum: 26 februari 2019
Locatie: Groningen
Toegang: Gratis

Aanmelden