Klaar voor een volgende stap?

Welkom in het Labyrint van je loopbaan.

Ben je op zoek naar verandering in je werk? Een cursus, een tijdelijke klus, een opleiding, een nieuwe functie? Heb je het gevoel dat je iets anders wilt maar je weet niet zo goed wat? Misschien weet je het wel maar weet je niet hoe of waar je moet beginnen?

Door nieuwe inzichten en technologische ontwikkelingen, veranderen organisaties van vorm en werkwijze. Om hierin mee te bewegen nodigen wij je uit een volgende stap te zetten. Kom naar het labyrint van je loopbaan. Hier kun je antwoorden vinden op vragen die te maken hebben met loslaten, inzichten krijgen en actie ondernemen. Een middag vol inspirerende sprekers en workshops.

Komt dit je bekend voor?

In het voorjaar van 2017 organiseerden we het Huis van de Mobiliteit. Inmiddels zijn we ruim een half jaar verder en hebben de ontwikkelingen op de arbeidsmarkt niet stilgestaan. Nieuwe inzichten en ervaringen worden gedeeld in het labyrint van je loopbaan. Misschien zoek je verdere verdieping, ben je de vorige keer een interessante workshop misgelopen of ben je benieuwd naar de nieuwe activiteiten die gepland staan: we nodigen je van harte uit!

Programma

Het programma bestaat uit drie workshoprondes en een aantal vrije inloop onderdelen. In het aanmeldformulier geef je de keuzes voor de workshops aan.

Plenair
Om 13:30 uur heten we je van harte welkom in het labyrint. Na algemene informatie over de middag maak je kennis met collega’s uit het Noorderlink netwerk die een bijzondere loopbaanstap hebben gemaakt. Hoe hebben ze dat aangepakt? Hoe spannend was het om de eerste en volgende stappen te zetten en waar staan ze nu?

workshop: Loop jouw Labyrint
Labyrinten zijn al meer dan 4000 jaar oud en komen overal ter wereld en in bijna alle culturen voor. Ze zijn een metafoor voor jouw innerlijke en uiterlijke levensweg en een krachtig instrument om antwoorden te vinden op actuele levensvragen.

Een doolhof is iets anders dan een labyrint. In een doolhof verlies je je weg, in een labyrint vind je je weg. Een labyrint heeft maar één pad. Een onoverzichtelijk pad naar een eindpunt. Je hoeft niet zelf je weg te zoeken. Het enige wat je doet, is kiezen om het pad met al zijn bochten te lopen. Je komt dan vanzelf bij het eindpunt, maar dat is is niet het doel. Het doel is de reis er naar toe. Dat vraagt: loop je of sta je stil?
Tijdens deze workshop neemt Hans Baars je mee in de achtergronden van het labyrint en hoe deze kan bijdragen aan het beantwoorden van loopbaanvragen. Vervolgens ga je zelf een labyrint lopen. De heenweg staat in het teken van ontdekken, in het centrum kun je ontvangen en op de terugweg ga je de opgedane inzichten gebruiken.

workshop: Doorbreek je cirkel! ‘Van Veranderen naar Ontwikkelen’
Om in beweging te komen in ons leven en loopbaan is moed, lef en leiderschap nodig. Soms kunnen emoties als angst en onzekerheid ervoor zorgen dat we vastzitten in een gedragspatroon; we gaan verandering uit de weg, onze ontwikkeling stagneert, we komen niet verder. In deze interactieve workshop van Marja Rijsdijk ga je aan de slag met het herkennen, erkennen en accepteren van jouw patronen. Zet jij de stap naar persoonlijke ontwikkeling en groei? Durf jij te veranderen en verschil te maken? Doorbreek je cirkel!

workshop: Voorlichting Lef’L Up!
Ben jij MBO-geschoold en vermoed je dat jouw werk in de toekomst wel eens zou kunnen verdwijnen of veranderen? Of zit je om andere redenen eraan te denken je verder te ontwikkelen? Dan is Lef’L Up! misschien iets voor jou. De opleiding Lef’L Up! levert je direct iets op in je huidige werkomgeving en kan bijdragen aan het nemen van een volgende stap in je loopbaan. Twee keer per jaar, in september en in februari, wordt er gestart met een 6-daags opleidingsprogramma. De focus ligt op de ontwikkeling van vaardigheden en competenties op HBO-niveau. Daarnaast is aandacht voor persoonlijk leiderschap en talentontwikkeling.Tijdens deze bijeenkomst vertelt Mireille Galama je vanalles over het project en de opleiding Lef’L Up! en krijg je ruimte om jouw vragen te stellen.

Persoonlijk loopbaanadvies (vrije inloop)
Dennis Vorster en Jos Cordes zijn deskundigen op het gebied van loopbaanbegeleiding. Zij beantwoorden al je vragen die gaan over het verkennen van loopbaanstappen en de afspraken tussen werkgever en werknemer die daar bij horen.

workshop: Kansen op de arbeidsmarkt
Margherita Pibia neemt je tijdens deze workshop mee in de actuele situatie op de arbeidsmarkt. Ze schetst een beeld van de bewegingen binnen de sectoren en functies op de Noord Nederlandse arbeidsmarkt. Waar sta jij in dit plaatje?

workshop: Wat is jouw blauwe banaan?
Feike Zittema laat je tijdens deze workshop zien waarom het belangrijk is om te weten waar jij goed in bent. In de dagelijkse praktijk blijkt namelijk dat veel medewerkers en organisaties de vraag wat hun sterke punten zijn niet goed kunnen beantwoorden. En als zij dat zelf niet weten, wie weet het dan wel?

Aanmelden

Aanmelden