Kenniswerk = Kennis Delen (met o.a. Martijn Aslander)

Deze eerste bijeenkomst voor HRM-professionals over Professionalisering is gewijd aan Kenniswerk. Aan de hand van twee korte presentaties van personeelsadviseur Anne-Marie Sjoerds en opleidingsspecialist Jantine van der Ploeg en een interactieve sessie onder leiding van Martijn Aslander duiken we in aspecten van kenniswerk en hoe organisaties daarin succesvoller kunnen worden.

Wat is Kenniswerk?

Informatie verzamelen, opslaan, doorzoeken, analyseren, beoordelen, verwerken, bespreken en gebruiken om je werk te doen. Als dat een groot deel van je dagelijkse werkzaamheden is, ben je waarschijnlijk een kenniswerker. Maar wat is ‘kenniswerk’ precies? Hoe is dat ontstaan? Wie houden zich daarmee bezig? En hoe word je opgeleid en begeleid voor kenniswerk? En niet onbelangrijk: hoe doeltreffend werkt een kenniswerker eigenlijk? En zou dat niet veel beter en prettiger kunnen?

Anne-Marie Sjoerds zal het hebben over de invoering van talentgerichte ontwikkelgesprekken bij het Noorderpoort en Jantine van der Ploeg over het performance gericht ontwikkelen van een opleiding. 

Martijn Aslander vraagt je voor deze bijeenkomst ook nog enig huiswerk te verrichten, namelijk het bekijken van deze prikkelende documentaire over kenniswerk, waarin wordt onderzocht wat we van kenniswerk weten (en dat blijkt nog niet zo heel veel te zijn).

Aan de hand van fragmenten uit de documentaire zoeken we uit eigen kring de succesvolle gedragsfactoren van goede kennisdeling en geschikte tools/gereedschappen voor kennisdeling.

Martijn Aslander over kenniswerk (trailer van de documentaire)

Sprekers

Anne-Marie Sjoerds

Noorderpoort: invoering van onze talentgerichte ontwikkelgesprekken.

Anne-Marie Sjoerds is personeelsadviseur bij Noorderpoort. Hoe geeft Noorderpoort vorm aan talentgerichte, waarderende ontwikkelgesprekken. Een traject met hobbels en bobbels en een lange adem maar ook veel positieve energie.

Jantine van der Ploeg

UWV: performance gericht ontwikkelen van een opleiding

Jantine van der Ploeg is opleidingsspecialist bij UWV.Martijn Aslander

Wat is Kenniswerk?

Martijn Aslander is stand-up filosoof, boardroom sparring partner en mede-auteur van de bestseller Nooit Af. Hij bouwde handmatig het grootste hunebed ter wereld, stond aan de wieg van Lifehacking.nl en is mede-oprichter van Permanent Beta.

Programma

  • 13.00-13.30 uur inloop
  • 13.30 - 14.00 uur twee korte, Pecha Kucha-achtige presentaties van leden van het platform over concrete initiatieven uit/in hun organisaties
    • Anne-Marie Sjoerds - Noorderpoort: de invoering van onze talentgerichte ontwikkel gesprekken
    • Jantine van der Ploeg - UWV: performance gericht ontwikkelen van een opleiding
  • 14.00 - 14.15 uur de diepte in met de sprekers, in kleinere groepen
  • 14.15 - 14.45 uur pauze
  • 14.45 - 15.45 uur Interactieve sessie met Martijn Aslander “Wat is Kenniswerk? en “Kenniswerk = Kennis delen” (bekijk vooraf deze documentaire)
  • 15.45 - 16.30 uur informeel napraten

Locatie

Het paviljoen Sterrebos, Helperzoom 3b in Groningen

Opgeven

Interesse om deel te nemen? Geef je dan op! Je bent van harte uitgenodigd om ook een introducé mee te nemen!

Opgeven

Wat is het Platform Professionalisering?

Dit is een bijeenkomst in het kader van het Noorderlink Platform Professionalisering. Het platform Professionalisering heeft als doelstelling om kennis en inspiratie te delen voor en met de deelnemende HRM professionals op actuele thema’s. Deze thema's zijn: Duurzame Inzetbaarheid, Leren en Ontwikkelen, Mobiliteit, Talent Management en Strategische Personeelsplanning.

De volgende voorbereiden?

Deze bijeenkomst is voorbereid door Jantine van der Ploeg, UWV en Wilma van Dinther, Gemeente Groningen, leden van het platform, samen met Lykle de Vries. Wil je de volgende bijeenkomst helpen voorbereiden? Meld je bij .