Inspiratie-bijeenkomst CodeGorilla

Maatschappelijke en digitale ontwikkelingen hebben de afgelopen jaren de vraag naar ICT-ers fors doen toenemen. Er is een grote schaarste ontstaan die alleen nog maar toe lijkt te nemen. Een groot aantal van onze partnerorganisaties heeft talloze ICT-vacatures die moeilijk of niet te vervullen zijn. De strijd om ICT-talent is losgebarsten en zorgt voor felle concurrentie. Tekorten aan ICT-ers heeft veelal directe gevolgen voor de bedrijfsvoering en innovatiekracht van organisaties.

De vraag naar ICT-ers blijft dus groeien en werkgevers zitten met hun handen in het haar omdat ze hun vacatures maar niet kunnen vervullen. Hoe kan het dan toch nog zo zijn dat een groot deel van Nederland maar niet aan het werk komt? Het antwoord is simpel, volgens de oprichters van CodeGorilla: gebrek aan kennis en de juiste vaardigheden.

'Zonde en nergens voor nodig als je het ons vraagt'

CodeGorilla wilde iets aan beide problemen doen, en zodoende ontwikkelden ze de CodeGorilla bootcamp. In 4 maanden tijd worden deelnemers van de bootcamp opgeleid tot junior developer, en klaargestoomd voor een baan in de IT. 'Vergeet droge lesstof, strenge docenten en onmogelijke toetsen. Tijdens onze bootcamp leert men technische vaardigheden aan de hand van opdrachten uit de praktijk'.

Daarnaast brengt CodeGorilla de deelnemers 21st-century skills bij zoals communiceren, samenwerken, zelfsturend leervermogen en ondernemerschap. Alles wat ze nodig hebben om succesvol aan de slag te gaan in het bedrijfsleven.

Contact met het bedrijfsleven

Vervolgens helpt CodeGorilla de deelnemers in contact te komen met bedrijven waar ze aan de slag kunnen. Op deze manier proberen zij het tekort op de arbeidsmarkt te vullen, en de werkloosheid omlaag te brengen. Dit leverde hun eind 2017 de Social Impact Award op, een mooie blijk van waardering waar ze super trots op zijn.

Kennismaken met dit initiatief?

Wil jij kennismaken met dit inspirerende en succesvolle Noordelijke initiatief? Op 13 februari van 15-17 uur organiseert CodeGorilla samen met Noorderlink een inspiratiebijeenkomst in The Big Building in Groningen. 

Programma

De inspiratiemiddag is opgebouwd uit de volgende onderdelen:

  • Introductie: Visie op leren en ontwikkeling
  • Deelnemers aan het woord
  • Toelichting op de uitvoering van het programma CodeGorilla en praktijkervaringen
  • Interactie d.m.v. stellingen onder het genot van een hapje en drankje.

Voor wie

De bijeenkomst is bedoeld voorSenior Developers, IT-Recruiters, HRM/HRD Adviseurs, ‘Hofleveranciers' van ICT-ers aan Noorderlink-organisaties. Maar natuurlijk is deze bijeenkomst ook interessant als je:

  • verantwoordelijk bent voor de werving en selectie van ICT-ers;
  • verantwoordelijk bent voor de strategische personeelsplanning; 
  • als senior programmeur werkzaam bent en benieuwd bent of deelnemers van CodeGorilla via zelfsturend leren het benodigde niveau kunnen realiseren wat jij zoekt in een junior collega;
  • je oriënteert op omscholingstrajecten voor medewerkers uit jouw organisatie;
  • je wilt laten inspireren door een initiatief waarbij zelfsturend leren succesvol vorm is gegeven;
  • en/of als je benieuwd bent wat Code Gorilla voor jouw organisatie kan betekenen.

Wil je deze inspiratiebijeenkomst bijwonen, geef je dan snel op:

Aanmelden 

Voor meer informatie kun je ook altijd een kijkje nemen op:

https://www.codegorilla.nl/2017/12/12/kreeg-tijd-en-ruimte-om-opnieuw-beginnen/

http://socialimpactdaynoord.nl/nieuws/code-gorilla-wint-de-social-impact-award-2017/