Goeroe-avond Ziekteverzuim (besloten bijeenkomst)

voor het Algemeen Bestuur Noorderlink en genodigden
datum: 13 maart 2017
locatie: Provincie Drenthe, provinciehuis


Ziekteverzuim, het is één van die onderwerpen waar grotere organisaties meer werk van lijken te hebben dan kleinere. Of zit het anders? Wat is ziekteverzuim eigenlijk? En pakken we het soms niet te instrumenteel aan?

Voor deze goeroe-avond hebben we een drietal prikkelende en inspirerende invalshoeken bij elkaar kunnen brengen, die je wellicht anders laten kijken naar ziekteverzuim en hoe je daar als grote organisatie mee om kunt gaan.

De goeroe's van deze avond:

Huib Veldman en John Bakker (UMCG). Zij schreven samen het boek “Ziekteverzuim bestaat niet”. Hoe ze bij die titel kwamen, leggen ze op deze avond uit.
Maarten de Winter en Gert Veenhoven. Zij publiceerden onlangs “Gelukkig Druk”, waarin ze laten zien hoe je op een waarderende manier om kunt gaan met werkdruk en kunt zorgen voor een werkomgeving waar niemand zich verveelt en grijs verzuim radicaal afneemt.
Elske Wagenaar en Ingrid van Elst. Zij vertellen hoe de Veiligheidsregio Groningen de afgelopen tijd bezig is geweest met het voorbereiden van een nieuwe, antifragiele benadering van verzuim: wat gebeurt er als je strakke verzuimprocedures en verzuimprotocollen los laat, en medewerkers en teams meer regie in handen geeft voor wat betreft het vinden van een goede balans tussen belasting en belastbaarheid?

Net als op voorgaande edities zullen onze gasten eerst een korte presentatie geven, en vervolgens met elkaar en jullie in gesprek gaan, onder leiding van Lykle de Vries.

De avond vindt plaats op maandag 13 maart van 17.00 uur tot 21.00 uur. Voorafgaand aan het programma is er een lopend buffet en we sluiten af met een borrel.

(aanmelden voor evenement kan alleen als je een uitnodiging hebt ontvangen)