GEEN PANIEK! Maar ook jouw baan gaat eraan

Ja: de wereld verandert en er verdwijnt heel veel werk. Maar dat was altijd al zo! Als je zo nu en dan iets bijleert, kun je ook in het tijdperk van de robots en kunstmatige intelligentie nuttig werk blijven doen. 

Gevoel van urgentie

Het grootste gevaar voor de toekomst van ons werk zijn wij zelf. Daarbij gaat het om de grote groep die zich niet ontwikkelt, en om de manier waarop we flexibel werk, uitkeringen, pensioenen, hypotheken en de arbeidsmarkt hebben georganiseerd en gereguleerd. Op die terreinen is paniek overbodig, maar wat meer gevoel van urgentie is geboden. 

Opgewekt afrekenen

Ben Rogmans geeft hierover een lezing onder de titel GEEN PANIEK!. Reken opgewekt af met de sombere toekomstvoorspellingen die dagelijks over ons worden uitgestort.

Doelgroep

De lezing is bedoeld voor iedereen die interesse heeft in deze problematiek of ermee te maken denkt te krijgen. Dus, dreigt ook jouw baan te verdwijnen of vraag je je dat af, of ben je leidinggevende in een veranderende organisatie? Meld je dan snel aan! Ben Rogmans geeft de lezing zowel in Groningen als in Leeuwarden. Locatie in Leeuwarden is het gebouw van het CJIB. Een identiteitsbewijs is noodzakelijk om het gebouw te mogen betreden.

Tijdstip & Locatie

Locatie Leeuwarden:

12 februari van 9.30 - 11.30 uur

Gebouw CJIB
Wester State
Tesselschadestraat 55 Leeuwarden
(identiteitsbewijs is noodzakelijk)

en 

Locatie Groningen:

12 februari van 13.30 - 15.30 uur

Gasunie,
Concourslaan 17
9727 KC Groningen
(identiteitsbewijs is noodzakelijk)

Over Ben Rogmans

Ben Rogmans (Kerkrade, 1956) is directeur van Arbeidsmarktkansen.nl. Hij werkte eerder als verslaggever voor onder andere het Haarlems Dagblad, de GPD en de Volkskrant. Hij was hoofdredacteur van Intermediair, BN/DeStem en Dagblad De Pers. In 2007 is hij verkozen tot Journalist van het Jaar. Hij was verder directeur van enkele mediabedrijven en in 2003 medeoprichter van arbeidsmarktonderzoeker Intelligence Group.

Met journalist en wielrenner Thijs Zonneveld startte hij in 2011 de stichting Die Berg Komt Er! Sinds 2012 is hij voorzitter van de Stichting Vrienden van het PersMuseum. Hij heeft lezingen en colleges gegeven op de universiteiten en hogescholen van onder meer Nyenrode, Amsterdam en Groningen.

 > Aanmelden bijeenkomst Leeuwarden

 > Aanmelden bijeenkomst Groningen