Systeembeheerder

Omschrijving opdracht

● Serverinfrastructuur beheert bijna alle systemen voor de universiteit. We zien steeds vaker de vraag om begeleiding bij het aanvragen van een rekencluster. In verband met de beheerbaarheid van zo'n omgeving zetten we in op het gebruik van zoveel mogelijk standaard componenten. Om de keuze voor apparatuur zo eenvoudig mogelijk te maken willen we een overzicht (webshop-achtig systeem) waarin alle standaard componenten waar een rekencluster o.i.d. uit kan bestaan wordt opgenomen met daarbij een indicatieve prijs. Op deze manier kan eenvoudig een werkende config worden vastgesteld, waarmee gelijk bij de leverancier een offerte kan worden aangevraagd.

● Verder willen we een een haalbaarheid onderzoek van een datacenter beheer tool. Universiteit Twente gebruikt een systeem en deze we willen voor onze eigen datacenters graag gaan testen c.q. inrichten.

● Daaraan gekoppeld willen we een systeem waarmee eenvoudig een bruikbaar dienstenoverzicht vanuit onze virtuele serveromgeving gecreëerd kan worden, met daarbij o.a. inzichtelijk de belangrijkheid van de dienst, systeembeheerder en functioneel beheerder.

Een studierichting (of affiniteit met) wat tegen HBO (Technische) Informatica (Infrastructuur) aan zit is ook prima. Wil jij aan de slag op deze werkervaringsplaats? Lees hier wat je moet doen om te reageren.