Dagelijkse tentoonstelling Verdwijn- en Verschijnwerk

Van 12 t/m 16 september. Iedere dag te bezoeken tussen 10.00 - 12.00 en 13.00 - 16.00 uur

Alles verandert, niets blijft hetzelfde. De wereld van nu staat bol van technologische ontwikkelingen. Door automatisering en digitalisering verdwijnen en verschijnen banen in een razend tempo. De tentoonstelling maakt dit zichtbaar. Het Ministerie van JenV participeert, samen met de gemeente Amsterdam en met steun vanuit het A+O fonds Rijk, in deze tentoonstelling.

Middels beelden en teksten die zijn opgesteld in samenwerking met medewerkers vanuit de gemeentelijke diensten van Amsterdam en vanuit JenV het DJI, de rechtbank, het bestuursdepartement en de politie, toont de tentoonstelling het toen, nu en straks van verschillende functies in de publieke sector.

Als bezoeker wordt je uitgenodigd om na te denken over de veranderende wereld van werk en wat dat voor jou betekent. De verhalen worden aangevuld met ‘feiten en cijfers’. Op welke vaardigheden wordt in de 21e eeuw een beroep gedaan? Welke taken kunnen worden overgenomen door een robot en welke zal je altijd de mens voor nodig hebben?
Ook wordt de bezoeker tot verdere actie uitgenodigd door een aantal gerichte verwijzingen om met je loopbaan aan de slag te gaan.
We beogen met deze tentoonstelling ook organisaties bewust te maken van het toekomstbeeld en te stimuleren hierop te anticiperen en stappen te zetten. Welke technologie wil je binnen halen en hoe zorg je dat innovatie en HR hierin samen oplopen?

Meld je aan


Bekijk voor een impressie van de tentoonstelling en het doel ervan hier de film van de officiële aftrap in oktober.