Contactformulier

Contactformulier

Interviewers gezocht voor het vluchtelingenproject van Noorderlink

In september gaan we workshops organiseren waarmee vluchtelingen bekend worden gemaakt met de do’s en don’ts van het solliciteren in Nederland. Vervolgens gaan ze als oefening een ‘echt’ sollicitatiegesprek voeren met een HR adviseur uit ons netwerk. Naast een mooie oefening voor de vluchteling, biedt dit ons de gelegenheid om meer informatie te verzamelen over hem of haar. Deze informatie gebruiken we om binnen ons netwerk gericht op zoek te gaan naar netwerkgesprekken, werkervaringsplaatsen, interessante ontmoetingen met vakgenoten en daar waar het kan zelfs banen.

Voor het voeren van de sollicitatiegesprekken hebben we hulp nodig van HR adviseurs of recruiters uit het Noorderlink netwerk, die het leuk vinden om deze manier een steentje bij te dragen aan dit project. Feitelijk help je de kandidaat door dit gesprek te voeren en hierop te reflecteren weer een stap verder in het bekend raken met het sollicitatie proces in Nederland.

Graag horen wij of je hiervoor open staat. Zodra we alle achtergronden van de vluchtelingen in kaart hebben gebracht, zullen we hen in contact brengen met de daarbij meest passende gesprekspartner. Naast dat de kandidaat kan oefenen met het voeren van een gesprek is aan jou de taak tijdens het gesprek zoveel mogelijk informatie te verzamelen welke ons beeld van de kandidaat vergroot en zo helpt de meest passende netwerkcontacten of werkervaringsplaatsen voor hem of haar te vinden.

Wij horen graag of je met ons wilt samenwerken! Reacties kunnen verzonden worden aan Mireille Galama via galama@noorderlink.nl.

In verband met vakantie binnen Noorderlink Careers zal communicatie richting jou vanaf 29 augustus aanstaande plaatsvinden. Verwoord mogelijke vragen alvast in de mail, zodat we er na de vakantie direct op terug kunnen komen.