Het verhaal van Mahmmod Alchawaf

Als kind droomde Mahmmod er al van om tandarts te worden. Het helpen van mensen, het bezig zijn met je handen en de technische geneeskundige kant vormen voor hem de perfecte combinatie. Zijn droom kwam uit toen hij zijn opleiding had afgerond en aan de slag mocht als tandarts. Hij begon met werken in een privé kliniek in de Syrische stad Hama, zo’n 250 km ten noorden van Damascus.

Het was niet makkelijk alles achter te laten en een nieuw leven te beginnen in Nederland. In Syrië kwam zijn droom uit. Hier in Nederland moet hij opnieuw hard werken om zijn droombaan te mogen uitoefenen. Hij is druk bezig de Nederlandse taal onder de knie te krijgen, om zo in aanmerking te komen voor een BIG registratie.

Via Noorderlink werd Mahmmod in contact gebracht met Theo Snijders, HR-adviseur van het ziekenhuis Nij Smellinghe in Drachten. Dankzij zijn inspanningen kon Mahmmod afgelopen week beginnen aan een stageplaats. Alchawaf ziet deze stage als een waardevolle ervaring en hoopt zo bekend te worden met het Nederlandse systeem. “Het is belangrijk om te weten hoe het vak in Nederland wordt uitgevoerd, te weten hoe de omgang met patiënten is en het Nederlandse gezondheidssysteem te kennen.”

Uiteindelijk hoopt Mahmmod specialist te worden in Pedodontologie, ofwel specialist in tandheelkundige behandelingen van kinderen.