Training: Niet afwachten maar handelen

Investeren in je loopbaan, regie nemen, blijven aansluiten bij de snel veranderende omstandigheden en toewerken naar nieuwe mogelijkheden. 

Driedaagse training

Johan Brokken (trainer Lef’L Up! docent en coach) geeft in het najaar de kortdurende training 'Niet afwachten maar handelen'. Met deze driedaagse training willen we deelnemers laten investeren in de loopbaan. De training is een verkort programma van ons bekende opleidingsprogramma Lef'L Up! Iedereen kan deelnemen aan de training, ongeacht funtie- of opleidingsniveau.  

Training

Tijdens de training 'Niet afwachten maar handelen' gaan we als groep en individueel oriënterend kijken naar diverse vragen. Wat zou je willen? Wat zijn je (on)mogelijkheden en hoe kun je deze bereiken? Hoe kun je je leven inrichten om toch een opleiding te kunnen doen, want vaak ben je niet de enige die met de gevolgen te maken krijgt. Het Covid-17 virus heeft veel invloed op onze maatschappij, zowel privé als op ons werk. Wat betekent dit voor jou en voor je werk? Welke gevolgen heeft het? Maar ook; waar liggen je kwaliteiten? Hoe zet je deze kwaliteiten in om te solliciteren? Hoe zien mensen jou? Hoe presenteer je jezelf, zowel in je brief en cv alsook live. 

Real Life Learning

Door te proberen, door te doen, gaan we deze vragen beantwoorden. Dit heet Real Life Learning; leren door ervaren.

Tijdens de training worden diverse leerervaringen aangeboden. Je brengt bijvoorbeeld een vacature mee, waarvoor je eventueel interesse hebt. We gaan onderzoeken of je wilt solliciteren en waarom wel of niet. Wat heb je nodig? Wat zijn jouw kwaliteiten om mee te nemen in de motivatie? Hoe moet de motivatie eruit zien? We kunnen ook oefenen met het gesprek dat je met de toekomstige werkgever voert.

Door in de praktijk inzichten te testen en gedrag uit te proberen, ervaar je wat past in bepaalde situaties. Als kennis niet alleen opgebouwd is uit informatie, maar ook uit vaardigheden en ervaringen, kan een nieuw perspectief ontstaan. Eigen ervaringen worden zodoende gecombineerd met nieuwe ervaringen, je wordt geconfronteerd met je eigen grenzen en de mogelijkheid om deze grenzen te verleggen. 

Voor wie?

Elke medewerker uit een aangesloten organisatie van Noorderlink is welkom om deel te nemen aan deze training, ongeacht functie- of opleidingsniveau! Bijvoorbeeld iemand die een stap wil maken in zijn/haar loopbaan, of iemand van wie het werk verdwijnt of verandert, of iemand voor wie zich vanuit de gedachte ‘een leven lang leren’ wil blijven ontwikkelen. 

De trainer

Johan Brokken

"Mijn methode van trainen is de deelnemers te laten ervaren en te laten doen. Hierdoor word je je bewust van je gedrag en leer je actief nieuwe vaardigheden aan. Ik ben een echte ‘duizendpoot’; ik ben acteur, bedrijfskundige, pedagoog, trainingsacteur, theatermaker en docent bij NHL Stenden Hogeschool."

Programma training 

  • Dag 1 inventariseren en aan de slag
    Wie ben je, wat zijn je vragen en wie kan je helpen. 
  • Dag 2 individuele coaching
    Individueel aan de slag met jouw vraag. 
  • Dag 3 presenteer jezelf
    Training in presenteren en het leren van een elevator pitch. 

Aanmelden

Praktische informatie

Kosten

De kosten per deelnemer bedragen € (btw vrij, inclusief materiaal).

Data

Locaties

Contact en meer informatie

Mail & telefoon: / 06-22758208