Herbeleef de Week van de Loopbaan 2020

Kijk op deze pagina de webinars en gesprekken van de Week van de Loopbaan terug! 

De Week van de Loopbaan vond dit jaar van 14 - 19 september plaats. Noorderlink organiseerde samen met Samenwerking Rijk Noord en Werken in Friesland die week elke dag activiteiten. We hopen dat we hiermee werknemers, werkgevers en loopbaanprofessionals informatie, inspiratie en handvatten op verschillende manieren mee hebben gegeven. 

Dag van de sollicitatie 10-11

We willen je ook direct even attenderen op de dag van de Sollicitatie op 10 november. Geen activiteiten die door ons georganiseerd zijn, maar wellicht interessant voor iedereen die met zijn/haar loopbaan op welke manier dan ook bezig is. Lees er alles over op de betreffende pagina

Dag 1: Jouke van Dijk - Zicht op de huidige arbeidsmarkt

"Ik heb de link doorgestuurd naar collega's. Jouke geeft veel nuttige informatie"

Op dag 1 gaf Jouke van Dijk, professor regionale arbeidsmarktanalyse bij de Rijksuniversiteit Groningen, vanuit Studio Noorderlink zijn webinar 'Zicht op de huidige arbeidsmarkt' plaats. Jouke vertelde ons onder andere welke invloed Covid-19 op de arbeidsmarkt heeft en hij liet ons de laatste cijfers en voorspellingen zien. Jouke richtte zich daarbij vooral op de drie Noordelijke provincies. 

Bekijk het webinar:

Dag 2: Loopbaan- en HR-professionals met elkaar en jou in gesprek

Tijdens dag 2 gingen loopbaan- en HR-professionals met elkaar en met jou live en online in gesprek in Studio Noorderlink over de ontwikkelingen en veranderingen in hun vakgebied. 

Bekijk het online gesprek:

Dag 3: In gesprek met ervaringsdeskundigen: actief met je loopbaan

"Eerlijk en openhartig gesprek. Voor mij herkenbare ervaringen /emoties bij de gespreksdeelnemers"

Op dag 3 zaten medewerkers uit verschillende organisaties aan tafel in Studio Noorderlink. Ze vertelden allen open en eerlijk over de bijzondere stap en/of keuze die ze hebben gemaakt, waardoor hun loopbaan een andere wending kreeg. 

Bekijk het gesprek (de eerste minuut is stilstaand beeld, onze excuses):

Dag 4: Speeddaten in Oentsjerk en webinar 'Talentontwikkeling' 

Speeddates - Werken in Friesland

Tijdens dag 4 kon je samen met een loopbaanambassadeur een inspirerende wandeling maken in het prachtige landgoed van de Stania State in Oentsjerk. Deze speeddates werden georganiseerd door Werken in Friesland. 

Webinar Samenwerking Rijk Noord

Op dag 4 kon je als medewerker van een van de aangesloten organisaties van Samenwerking Rijk Noord ook alles te weten komen over talentontwikkeling. "Is talentontwikkeling het speeltje van HR of voegt het iets toe?" is de vraag die werd gesteld in het speciale webinar. 

Bekijk het webinar

Dag 5: Proeverij "Niet afwachten maar handelen" 

"Ondanks dat de proeverij online was, vond ik toch dat de spreker het 'persoonlijk' bracht. Gaf een ontspannen sfeer"

Trainersacteur, bedrijfskundige, pedagoog, theatermaker en docent Johan Brokken liet deelnemers op dag 5 zien hoe de training "Niet afwachten, maar handelen" eruit komt te zien. De training staat op de planning voor 2021. Omdat hier verschillende persoonlijke verhalen naar bovenkwamen, is deze proeverij niet opgenomen. Wil je meer informatie over de training, dan kun je uiteraard contact opnemen met Verander Mee, via

Hele week - mogelijkheid netwerk- of loopbaangesprek binnen het netwerk

Voor wie heel graag eens in gesprek wilde gaan met iemand uit een van de aangesloten organisaties was de Week van de Loopbaan dé kans. Je kon je aanmelden voor een gesprek voor één van de mogelijke loopbaanprofessionals.