Verander Mee deel 2: Het Alfa-college verandert mee

Door corona meeveranderen; in deze reeks delen aangesloten Noorderlink organisaties hoe ze inspelen op de gevolgen van het virus. Deze week: het Alfa-college.


Het Alfa-college heeft vanaf de start van de lock-down samen met de vier noordelijke ROC’s de krachten gebundeld en de expertise als MBO-instellingen met elkaar gedeeld.

I-coaches en digitale verbeterborden

Binnen drie dagen waren de digitale klaslokalen ingericht en i-coaches aangesteld. Voor docenten werd een online platform ontwikkeld waar medewerkers tot op heden tips en informatie delen en studenten terecht kunnen voor ondersteuning. Eerder onopgemerkte talenten komen tot ontwikkeling en collega’s weten elkaar te vinden. Met behulp van St. Leerkracht worden digitale verbeterborden ontwikkeld en bespreken veel teams dagelijks de tips en tops. Gezamenlijk is een lesstructuur ontwikkeld, zijn contactmomenten afgesproken worden opdrachten en lessen gedeeld en komen er inspirerende challenges voorbij. Zelfs het grote Alfa’s Goud-event ging online gewoon door. De studentenraad is erg positief over de betrokkenheid van de docenten; mentoren onderhouden goed contact met hun studenten en zijn goed bereikbaar. En de mogelijkheid tot differentiatie bestaat.

'De studentenraad is erg positief over de betrokkenheid van de docenten;
mentoren onderhouden goed contact met hun studenten en zijn goed bereikbaar.'

Fit en Vitaal, zowel fysiek als mentaal

Om de medewerkers Fit en Vitaal te houden is speciaal hiervoor de Fit en Vitaal-app gelanceerd op het intranet. Hierin vindt de medewerker dagelijks artikelen, informatie en tips over gezondheidsaspecten. We noemen: een cursus Mindfulness, yoga-oefeningen, een workout challenge en ademhalingsoefeningen van een arbeidsdeskundige. Ook is er de mogelijkheid om sportschoenen met korting aan te schaffen. Alle medewerkers ontvangen eenmalig een financiële tegemoetkoming om eventuele thuiswerk faciliteiten aan te schaffen. Ook voor de geestelijke gezondheid is er aandacht: de online trainingen van GoodHabitz voor een mentaal verzetje, een goed gesprek met een coach van onze interne coachpool of één van onze pastores of maatschappelijk werkers.

'het mag zelfs zo langzaam. zolang we samen als een.
zolang we met elkaar geloven. met iedereen. sterk te staan.'

Waardering samengevat in gedicht

Kortom, alle medewerkers van alle diensten werken hard om het onderwijs ook digitaal mogelijk te maken. We proberen allerlei digitale tools uit om bijeenkomsten op afstand spannend te houden en vooral ook om elkaar niet uit het oog te verliezen. Soms met hilarische toestanden. De waardering hiervoor is mooi samengevat door de bekende Groningse dichter en alumnus van het Alfa-college, Myron Hamming. Hij heeft samen met onze collega’s van Marketing & Communicatie, die voor prachtig beeldmateriaal hebben gezorgd, dit bijzondere gedicht gemaakt:

Samen met elkaar

Zolang we samen met elkaar, beloven met iedereen sterk te staan! Ook binnen de Noorderlink-organisaties!

Geschreven door:

Team HRM Alfa-college,

Aangeleverd door:
Nanda Vinken,
Adviseur Duurzame inzetbaarheid en Mobiliteit

                               

                                  

                                    

Deel je mee?

Samen met de aangesloten Noorderlink organisaties maken we graag een mooie reeks waarin we met elkaar delen welke verandering/innovatie de organisaties hebben doorgevoerd. Want zoals onze doorontwikkelaar Verander Mee, Ciska Vreede, in de eerste blog van deze reeks al zei "Hoe waardevol kan het zijn wanneer we vanuit verschillende organisaties kunnen lezen hoe ieder met de gevolgen van deze pandemie omgaat."

Deel je mee? Mail ons: !