Traineedag: De toekomst van het Noorden.

programma en aanmelden

Op dinsdag 15 mei 2018 organiseert Noorderlink voor de tweede keer de ‘Traineedag van het Noorden’.

Dit is hét event waar je andere trainees uit Noord-Nederland leert kennen, waar kennis wordt opgedaan en waar jij jouw professionele netwerk kunt uitbreiden. Op deze dag laten we zien wat Noord-Nederland bijzonder maakt, wat voor fantastische samenwerkingen er plaatsvinden in onze regio en waar de kansen voor de toekomst liggen.

Het thema dit jaar luidt dan ook: De toekomst van het Noorden.

Er staat een boeiend programma voor jullie klaar met interessante sprekers en workshops. Neem hieronder kennis van het programma, kies welke workshop je wilt volgen en meld je aan. Alle locaties bevinden zich in de stad Groningen. 

We zien je de 15e!

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------- 

Programma

Sociaal ondernemen

Organisatie: Gemeente Groningen i.s.m. Buro Bries
Sprekers: Eric Wams, Freerk Jan Bruins 
Locatie: Gemeente Groningen (Kreupelstraat)
Aantal deelnemers: 15

Beschrijving workshop
De Gemeente Groningen stimuleert ondernemers met een maatschappelijke missie. Deze sociaal ondernemers zoeken innovatieve oplossingen voor maatschappelijke uitdagingen. Ook jij kunt binnen je eigen organisatie met een ondernemende houding maatschappelijke vraagstukken aanpakken. Dit noemen we intrapreneurship. Wil jij ook ontdekken hoe je dit zelf kunt aanpakken? In deze workshop vertellen we je meer over sociaal ondernemerschap en ontdek wat dit voor jou in de praktijk kan betekenen.

Werken met Netwerken

Organisatie: Gemeente Assen
Sprekers: Nicoline Waanders
Locatie: Gemeente Groningen (Harm Buiterplein)
Aantal deelnemers: 25

Beschrijving workshop
In de huidige tijd wordt het voor de overheid, het bedrijfsleven, professionele instellingen, informele organisaties en inwoners steeds belangrijker om samen te werken. De verschillende partijen hebben niet altijd meer het geld en de kennis om hun maatschappelijke doelen te bereiken. Goed samenwerken blijkt in de praktijk soms best een zoektocht te zijn. In de workshop ‘Werken met Netwerken’ krijg je tools aangereikt die je helpen een netwerk vorm te geven, op gang te brengen en te onderhouden.

Projectmatig creëren

Organisatie: Provincie Drenthe
Sprekers: Bart Raaijmakers
Locatie: Noorderzijlvest
Aantal deelnemers: 16

Beschrijving workshop
Op basis van ervaringen van de provincie Drenthe en de manier van projectmatig werken die daar is ingevoerd, projectmatig creëren, wordt goed opdrachtgever- en opdrachtnemerschap behandeld. Dit is het startpunt voor elk geslaagd project of succesvolle klus. Wat moet je weten als je een opdracht krijgt? Wie is waarvoor verantwoordelijk? In deze workshop leer je van de ervaringen van andere deelnemers en krijg je handvatten om goed beslagen het gesprek met een opdrachtgever aan te gaan.

De beloftes en mogelijkheden van 5G mobiel internet

Organisatie: 5Groningen
Sprekers: Rian van Diedenhoven
Locatie: Zernike campus (Zernikelaan 17)
Aantal deelnemers: 15

Beschrijving workshop
De toekomst is dichterbij dan je denkt, zeker op het gebied van connectiviteit. Nu is jouw smartphone het meest concrete 'Internet of Things'-voorbeeld die niet meer weg te denken is in jouw dagelijkse routine. Steeds meer gebruiksvoorwerpen gaan praten met het internet. Niet alleen de slimme thermostaat die weet wanneer jij thuis komt en welke temperatuur jij fijn vindt en de slimme lamp die met kleur en lichtsterkte zich aanpast aan jouw stemming. Stel je voor dat letterlijk miljarden apparaten connected zijn, hoe zou jouw toekomst er dan uit zien…..?

In deze workshop nemen we je op ons Lab op de Zernike-campus mee in de beloftes en mogelijkheden van 5G mobiel internet. Laat je verrassen, maar ook inspireren! In het tweede deel gaan we je namelijk uitdagen om in een pressurecooker zelf een 5G toepassing te bedenken en te pitchen. Wie weet wordt jouw idee een 5Groningen pilot!

Creative Destruction

Organisatie: Ordina
Sprekers: Jos Punter en Mike Pruis
Locatie: Ordina
Aantal deelnemers: 15

Beschrijving workshop
Niet luisteren maar doen! In deze sessie, die wordt verzorgd door Jos Punter en Mike Pruis, krijg je nu de kans deel te nemen aan een bijzondere middag: hands-on in een Agile team met de pc-game Besiege aan de slag.

Ordina is de grootste, onafhankelijke ICT-dienstverlener in de Benelux met circa 2.700 medewerkers. Wij bedenken, bouwen en beheren ICT-toepassingen bij de overheid, in de financiële dienstverlening, de industrie en de zorg. Wij streven naar ICT die mensen écht verder helpt.

Wat is jouw gefundeerde mening over het energievraagstuk?

Organisatie: Gasunie
Sprekers: Eric Brands
Locatie: Gasunie
Aantal deelnemers: 10-13

Beschrijving workshop
De Gasunie wil jou graag meenemen in een actueel maatschappelijk vraagstuk. Er gebeurt momenteel veel in de energiewereld. De situatie in de provincie Groningen speelt daar een grote rol in. Heb jij het overzicht nog? Heb jij de juiste informatie om over dit maatschappelijke probleem een goed gefundeerde mening te vormen? Door middel van een quiz zorgen we eerst dat je kennis op orde is, want alleen als je kennis op orde is kan je een bepaalde houding en gedrag aannemen. Daarna zal je uitgedaagd worden om je mening te vormen en te delen door interactieve discussies.

Talent en Excellentie

Organisatie: Noorderpoort
Sprekers: Hein Gerd Triemstra en evt. Fini Scholtmeijer
Locatie: Noorderpoort Kunst&Multimedia (Verzetsstrijderslaan 2)
Aantal deelnemers: 15

Beschrijving workshop
In deze workshop van Hein Gerd Triemstra en Fini Scholtmeijer krijg jij interactief, spelend en lerend meer inzicht in de talenten van jou en anderen en ervaar je hoeveel impact erkenning kan hebben.

Met 16 verschillende scholen, ongeveer 14.000 studenten, 1.000 cursisten en ruim 1.400 medewerkers is Noorderpoort één van de grootste ROC's (Regionaal Opleidingscentrum) van Noord-Nederland. Bij Noorderpoort staat het succes van onze studenten voorop. Het succes in het toetreden op de arbeidsmarkt, het doorstromen naar een vervolgopleiding en het succes in het deelnemen aan onze maatschappij. Wij bieden iedere student de mogelijkheden en de kansen om het beste uit zichzelf te halen. Wij gaan uit van de kracht, talenten en kwaliteiten van elke student.

Hoe presenteer je jezelf?

Organisatie: Rabobank
Sprekers: Basset Sadid en Lisa de Bruijn
Locatie: Skybox Rabobank, Euroborg
Aantal deelnemers: 15

Beschrijving workshop
Dit is een vraag die veel trainees zichzelf stellen op het moment dat zij beginnen met werken. In deze workshop wordt aandacht besteed aan verschillende competenties die komen kijken bij het presenteren van jezelf. Je gaat actief aan de slag met verschillende presentatietechnieken en oefenen met verschillende situaties. Aan het eind van de workshop ga jij naar huis met je eigen pitch op beeld.

Patiëntopoly

Organisatie: UMCG
Sprekers: Lisanne Petter en Susan Duiverman
Locatie: UMCG, A. Deusinglaan 1
Aantal deelnemers: 16

Beschrijving workshop
Wil jij voor 1 dag de baas zijn van je eigen ziekenhuisafdeling? Wil je ervaren hoe het is om te handelen binnen een (onvoorspelbare) keten? Kijk jij graag over muren heen? Meld je dan aan voor deze workshop.

Door middel van het spel patiëntopoly leer je (zorg)logistieke principes toe te passen, en zul je ervaren dat dit onder druk niet zo makkelijk gaat. Nieuwsgierig geworden? Meld je dan aan voor deze workshop

 ---------------------------------------------------------------------------------------------------------------- 

AANMELDEN