Zoveel mooie bedrijven in het Noorden met allen hun eigen interessante traineeships. Je hebt je vast wel eens afgevraagd, hoe zou mijn traineeship nou precies verschillen van de andere traineeships? Of wat zou ik kunnen leren van de andere traineeships en trainees? Deze vraag brandde ook bij ons! Stiekem is het toch heel leuk om een dag een kijkje nemen bij elkaar in de keuken.

Leer verschillende Young Professionals kennen die in dezelfde fase zitten als jij, breid je netwerk uit, maar belangrijker nog gebruik dit event om jezelf te ontwikkelen! De verschillende deelnemende bedrijven hebben hiervoor inspirerende workshops ontwikkeld die jouw verder helpen in je carrière. Deze workshops worden gegeven op locatie van de bedrijven, dus je gaat ook “echt” een kijkje nemen in hun keuken.

En dit is nog niet alles. Wat dacht je van presentaties van bekende gastsprekers die graag tips en trucs met jouw willen delen. Voor een trainee is leren netwerken van belang. Ruim 70 procent van de banen wordt “via via” ingevuld. Het is dus belangrijk om te beschikken over een actief en betrokken netwerk. Eric Datema neemt je mee in zijn wereld van het netwerken voor professionals. Daarnaast komen er nog andere inspirerende en tip-gevende sprekers, dus laat je verassen. We zien je graag 9 mei!

Ook voor niet-Noorderlinkers!

Ook trainees die niet bij een bij Noorderlink aangesloten organisatie werken kunnen meedoen aan de traineedag. Daarvoor vragen we wel een vergoeding: € 99,- (excl btw). Meld je aan via de button onderaan deze pagina. 

Programma

12.45 Inloop traineedag van het Noorden
13.15 Kickoff traineedag: opening door Marcel van Renssen (Noorderlink/ UMCG)
13.45 Groepen formeren en verzamelen
14.00 Naar de bedrijfslocaties (op de fiets!)
14.30 Start workshops
16.30 Richting Gemeente Groningen Zuiderdiep
17.00 Gastlezing ‘Netwerken’ door Eric Datema (Workforce Holland), opening door Saskia Gerritsen
17.30 The networkgame & borrel

(Deelnemers nemen hun eigen vervoersmiddel (fiets) mee)

Workshops

Je kunt 1 van de onderstaande workshops kiezen.

'Als de paniek toeslaat ...'

Als de druk toeneemt, de paniek toeslaat en een crisis uitbreekt is het moeilijk om het hoofd koel te houden en goede beslissingen te blijven nemen. Crisis en calamiteit is waar wij als Veiligheidsregio Groningen dikwijls mee te maken hebben. Wil jij meer weten over omgaan met crises in je werk en daar buiten en leren hoe je het hoofd koel kan houden? Dan is deze workshop iets voor jou.

Veiligheidsregio Groningen is de organisatie die de brandweerzorg en de gemeenschappelijke taken op het gebied van rampenbestrijding en crisisbeheersing uitvoert in de regio Groningen.

‘Creative Destruction’

Niet luisteren maar doen! In deze sessie die wordt verzorgd door Jos Punter en Bart Elgersma, krijg je nu de kans deel te nemen aan een bijzondere middag: hands-on in een Agile team met de pc-game Besiege wapentuig maken om een eiland te veroveren.

Ordina is de grootste, onafhankelijke ICT-dienstverlener in de Benelux met circa 2.700 medewerkers. Wij bedenken, bouwen en beheren ICT-toepassingen bij de overheid, in de financiële dienstverlening, de industrie en de zorg. Wij streven naar ICT die mensen écht verder helpt.

‘Orange Belt (probleemanalyse)’

Wil jij graag processen in jou organisatie sneller, beter en klantgerichter laten verlopen? Tijdens deze workshop gaan we bezig met een leuke en interactieve methode van Lean Six Sigma. Deze methode helpt je om de oorzaken van een probleem te analyseren.

UWV zorgt voor landelijke uitvoering van de werknemersverzekeringen en voor arbeidsmarkt- en gegevensdienstverlening. Mensen zijn op hun best als ze met werk kunnen deelnemen aan de maatschappij. UWV biedt nieuw perspectief om werken en deelname aan de maatschappij te bevorderen.

'Veranderkracht en de kunst van communiceren'

Jeannette van der Horn en Mireille Kloeze-Moesman nemen jou tijdens deze workshop mee in de organisatieverandering van de Rabobank en hoe medewerkers daarbij in hun kracht worden gezet op basis van methodieken van Appreciative Inquiry. Daarna ga je zelf aan de slag met neurologische niveaus van communiceren waarbij je leert hoe je deze methodiek zelf kunt toepassen binnen jouw organisatie en de veranderkracht kunt versterken.

De Rabobank Groep is een internationale financiële dienstverlener, met haar wortels in Nederland. Vanuit onze coöperatieve grondslag verbinden we mensen en delen we kennis. We zijn actief op het gebied van bankieren, vermogensbeheer, leasing, verzekeren en vastgoed. In Nederland ligt de nadruk op brede financiële dienstverlening. Internationaal richten we ons vooral op de food- en agribusiness.

'Talent en Excellentie'

In deze workshop van Hein Gerd Triemstra (projectleider Excellentie) en Fini Scholtmeijer (adviseur loopbaan en mobiliteit) krijg jij interactief, spelend en lerend meer inzicht in de talenten van jou en anderen en ervaar je hoeveel impact erkenning kan hebben.

Met 16 verschillende scholen, ongeveer 14.000 studenten, 1.000 cursisten en ruim 1.400 medewerkers is Noorderpoort één van de grootste ROC's (Regionaal Opleidingscentrum) van Noord-Nederland. Bij Noorderpoort staat het succes van onze studenten voorop. Het succes in het toetreden op de arbeidsmarkt, het doorstromen naar een vervolgopleiding en het succes in het deelnemen aan onze maatschappij. Wij bieden iedere student de mogelijkheden en de kansen om het beste uit zichzelf te halen. Wij gaan uit van de kracht, talenten en kwaliteiten van elke student.

'Theater en presenteren'

De gemeente Groningen & Assen dagen je uit om buiten je comfortzone te stappen in een prikkelende presentatieworkshop van Tita Klimp (afdelingshoofd GGD en jukebox zusje). Tita neemt je op een interactieve en verfrissende manier mee in de wereld van presenteren, waarbij ze elementen uit de theaterwereld combineert met haar werk binnen de gemeente.

Voor de gemeenten Groningen en Assen is het opzoeken van de samenwerking met inwoners, bedrijven en instellingen essentieel. De stad wordt gemaakt door iedereen. Burgers nemen en verwachten daarbij een kritische en actieve rol. Hoe je binnen dit krachtenveld opereert en hoe je jezelf presenteert, bepaalt in belangrijke mate je succes en daar speelt deze workshop op in.

'Het grote Gasuniespel' & 'Lean Management'

Altijd al kennis willen maken met de energiesector? Nu is je kans! Gasunie is gespecialiseerd in het transport van gas op landelijk niveau. We bieden je de mogelijkheid om te kiezen uit 2 verschillende leuke en leerzame workshops.

Workshop 1 Het grote Gasuniespel - Bij deze workshop ga je kennis maken met de verschillende facetten waarmee Gasunie te maken heeft. Daarbij gaan we je met een interactief spel laten zien wat belangrijke vraagstukken binnen Gasunie zijn en wat ons nou dagelijks bezig houdt.

Workshop 2 Lean management - Bij deze workshop bieden we je de mogelijkheid om je meer te leren over Lean management. Deze management filosofie wordt binnen Gasunie bedrijfsbreed toegepast.  De workshop neemt je in vogelvlucht mee door de Lean principles en je krijgt tips en tricks om te zorgen dat je tijdens je dagelijkse werkzaamheden efficiënter kan werken. 

'Patiënt-o-poly'

Denk jij niet in hokjes? Kijk je over muren heen? Zie je altijd het grotere geheel? Kom dan met ons Patiëntopoly spelen! Een spel ontwikkeld door 2 trainees en 1 miniclasser uit het UMCG NEXT programma, waarbij capaciteit en ketendenken centraal staan. In het spel ben je de ‘baas’ van een afdeling en samen met jouw team hebben jullie tot doel om zoveel mogelijk patienten tegen zo laag mogelijke kosten te behandelen. Lukt het jouw team om de anderen te verslaan? Geef je op voor deze workshop en kom erachter!

Workshopleiders:
Igor van der Weide – Adviseur Zorglogistiek Sector E
Lisanne Petter – Assistent Manager Chirurgie
Susan Duiverman – Concerncontroller

Aanmelden