Yolanda Timmer stelt zich voor:

Mijn naam is Yolanda Timmer en ik ben op zoek naar een werkervaringsplaats als adviseur op het gebied van HR/P&O.

Als eerste wil ik mezelf even voorstellen:
Ik ben 37 jaar en geboren en getogen in Groningen. Momenteel ben ik werkzaam op de personeels- en salarisadministratie van Onderwijsgroep Noord. Daarnaast ben ik vrijwilliger bij de FNV als loopbaanconsulent. 

Ik vind het belangrijk dat mensen zich goed voelen bij wat ze doen en stimuleer ze om dit te bereiken. Het geeft mij energie om met mensen in gesprek te zijn, te adviseren en andere inzichten te geven. Daarbij respecteer ik mijn gesprekspartner en luister ik actief naar zijn of haar verhaal. Ik haal voldoening uit het oplossen van problemen en beantwoorden van vragen zodat de medewerkers tevreden zijn.

Mezelf blijven ontwikkelen zie ik als een continu proces. In een snel veranderende wereld, waar digitalisering de overhand neemt, vind ik het belangrijk om bij te blijven met de laatste ontwikkelingen. 

In 2011 heb ik mijn bachelor Personeelsmanagement behaald aan de Hanzehogeschool Groningen en nu wil ik me verder ontwikkelen in deze richting.  

Wat zoek ik:
Van organisaties wordt verwacht dat ze vernieuwend en innovatief bezig zijn. Organisaties moeten continu veranderen. Dit vraagt veel van de medewerkers en het HR-beleid. Ik zou dan ook willen leren als adviseur een bijdrage te leveren in de ontwikkeling en uitvoering van de juiste afstemming tussen de organisatiedoelstellingen en het personeelsbeleid.  Op een werkervaringsplaats wil ik hierin veel leren en ontdekken. 

 Interessegebieden en vragen die mij bezig houden zijn: 

  • Hoe stem je de personeelsinstrumenten af op de organisatiedoelstellingen, maar hou je daarbij wel de menselijke maat in het oog?
  • Hoe zorg je dat je de juiste medewerkers aantrekt? 
  • Hoe wordt je een aantrekkelijke werkgever? 
  • Tegenwoordig wordt steeds meer toegewerkt naar zelfsturende teams, hoe bereik je dit? 
  • Hoe wordt de nieuwe participatie-wet geïmplementeerd in de organisatie? 
  • Hoe worden medewerkers gestimuleerd om zelf verantwoordelijkheid te nemen in hun loopbaan en te blijven ontwikkelen? 
  • Op welke manier wordt ingezet op duurzame inzetbaarheid? 

Dus bent u op zoek naar een (junior) HR/personeelsadviseur? Wilt u graag een HR-gerelateerd onderwerp onderzocht hebben? Of moet er een beleidsplan geschreven worden? Alles is bespreekbaar.

Ik ben per direct beschikbaar voor een periode van één tot circa acht maanden, voor 20 tot 28 uur per week. Neem voor een vrijblijvend kennismakingsgesprek contact met mij op!