Jip Menses stelt zich voor:

Mijn naam is Jip en ik ben werkzaam als coach binnen de Provincie Fryslân. Mijn rol is HR coach, waarbij de nadruk ligt op het begeleiden van medewerkers binnen de provinciale context met aandacht voor de persoon zelf. Ik opereer op basis van vertrouwen, onafhankelijk van management. Dit geeft medewerkers de ruimte om zich kwetsbaar op te kunnen stellen ten aanzien van mogelijke dilemma's, maar ook ruimte voor het verkennen van mogelijkheden voor persoonlijke ontwikkeling, carrière of zingeving in je werk.

Mijn ambitie zou ik als volgt willen formuleren; ik wil mezelf ten dienste stellen van organisaties om, door middel van mijn vaardigheden, eenieder in zijn of haar rol te helpen en balans te creëren tussen kansen en keerpunten. Ik blijf mezelf verdiepen door middel van cursussen en opleidingen op het gebied van coaching waarmee ik in staat ben om met meer "gereedschap" van toegevoegde waarde te kunnen zijn voor medewerkers binnen organisaties.

Door de combinatie van mijn passie voor paarden en natural horsemanship (samenwerken op basis van vertrouwen) heb ik de rol van paardencoach ontdekt. In 2016 ben ik hiervoor een opleiding  gaan volgen en heb deze  in Mei 2017 afgerond waarmee ik als Paardencoach aanvullende ondersteuning kan bieden. 

Praktisch kan ik ondersteunen op de onderstaande aandachtsgebieden;
Team ontwikkeling, Authenticiteit, Transparantie, Leiderschap, Communicatie, Vertrouwen, Respect en Samenwerken, Motiveren, Stimuleren, Assertiviteit, Grenzen stellen, Daadkracht, Balans geven en nemen.