Adviseur Verzekeren maakt ommezwaai en zoekt werkervaring binnen Human Resources

Angela Eggens werkt inmiddels ruim 7 jaar bij de Rabobank, waarvan de laatste 6 jaren als Adviseur Verzekeren bij de Rabobank Stad en midden Groningen. Als gevolg van de vergaande automatisering en het feit dat klanten online steeds meer zelf kunnen doen is al langere tijd bekend dat de functie van Adviseur Verzekeren eindig is. “Ik heb altijd gedacht dat ik de specialistische kant op wilde binnen de verzekeringswereld. Ik vind het leuk om met mensen in gesprek te gaan, moeilijke situaties te bekijken en een goede oplossing te vinden. Voordat ik begon met werken heb ik Management Economie en Recht gestudeerd. Deze studie is erg breed en ik wilde graag ‘trechteren’. Specialistisch verzekeren was mijn vakgebied, dacht ik.”

Een gesprek met haar nieuwe manager gaf Angela vorig jaar het inzicht dat er meer vakgebieden zijn die aansluiten bij haar interesses. Tijdens een loopbaantraject is het vakgebied Human Resources naar voren gekomen en na het afronden van een verkennende opleiding Basis Personeelszaken is Angela eerder dit jaar gestart met de opleiding HR Management. Angela: “Ik vind het hartstikke leuk en interessant! Voorheen beleefde ik HR vanuit mijn eigen perspectief als werknemer. Nu leer ik ook het werkgeversperspectief daarbij te betrekken. De thema’s zijn mij niet onbekend en dat maakt het leuk om daarover meer te leren. Adviesvaardigheden heb ik al in huis vanuit mijn werkervaring. Nu wil ik dat graag koppelen aan de HR praktijk.”

“Vanaf 1 juni jl. ben ik boventallig en vrijgesteld van werk. Dat is best lastig geweest, je wilt je baan niet kwijt en ik vind verzekeren nog steeds interessant. Toch is het ook heel erg leuk om een nieuw vakgebied te mogen ontdekken. Mijn contactpersoon binnen de Rabobank wees me op Noordermatch, een nieuw initiatief waarop tijdelijk werk wordt aangeboden en ik mezelf kan presenteren als iemand die graag tijdelijk een klus oppakt. Dat laatste paste goed bij mijn situatie, dus ik heb een profiel aangemaakt.”

“Ik hoop via Noordermatch een aantal maanden in een leuke organisatie allround kennis en ervaring op het gebied van HR advisering op te doen. Anderzijds verwacht ik ook iets te kunnen brengen vanuit mijn advieservaring binnen de financiële wereld. Ik ben een doorpakker en werk graag hard. Efficiency en een goede planning en organisatie vind ik belangrijk. Ik ben van de structuur, maar bezit ook de nodige flexibiliteit. Graag wil ik zoveel mogelijk kennis tot me nemen en lekker aan de slag gaan!

Inmiddels heeft Angela een stageplaats gevonden waar ze gedurende een aantal maanden ervaring op kan doen. Vanaf 16 december 2015 is ze weer beschikbaar. Kijk op Noordermatch voor onder meer de advertentie van Marjan Wiersma. Zij is op zoek naar een tijdelijke klus als projectleider of projectmedewerker.