Leidinggevende in woonzorgcentrum Veenkade in Veendam

Publicatiedatum: 11-10-16|
Sollicitatietermijn: 25-10-16|
Vacaturenummer: 2016-53
Uren: Minimaal 32 en maximaal 36 uren per week
Salaris: FWG 55
CAO: VVT
Ingangsdatum: zo spoedig mogelijk
Arbeidsovereenkomst: Bepaalde tijd, met kans op vast dienstverband
Opleidingsniveau: HBO

De Organisatie

Bij Zorggroep Meander bieden ruim 1700 medewerkers zorg, behandeling en revalidatie in de regio Oost-Groningen. Zorggroep Meander is innovatief in het inrichten van de dienstverlening. Het leefplezier van cliënten is daarin leidend.  Zo wil Zorggroep Meander vanuit haar zorg, behandel- en revalidatieprofessie waarde toevoegen aan het leven van kwetsbare mensen zodat er voor hen ruimte is een eigen waardevol leven te leiden. Kernwaarden zijn professioneel, betrouwbaar, waardevol, toegankelijk en betaalbaar. Zorggroep Meander is onderdeel van Espria.
Zorggroep Meander werkt dagelijks aan het vergroten van leefplezier en zelfredzaamheid van cliënten. Het realiseren van die visie en de toenemende financiële druk vragen om anders denken, anders kijken en anders doen bij medewerkers en bij cliënten. Dat heeft ook gevolgen voor de manier waarop leidinggevende de teams aansturen. Voor de wijk Veendam zijn wij voor het woonzorgcentrum Veenkade op zoek naar een gedreven en enthousiaste leidinggevende (teamleider).                       

De Functie

Als leidinggevende ben je verantwoordelijk voor de resultaten van je afdelingen binnen de locatie Veenkade. Je zult leidinggeven over afdelingen de Munte en de Koppius. Je werkt samen in een team van 3 leidinggevenden. Veenkade is een woonzorgcentrum in transitie waarbij er een opdracht ligt voor medewerkers in het anders denken, anders kijken en anders doen. Je maakt resultaatafspraken met de wijkmanager. Als integraal leidinggevende stuur je afdelingen aan en bouw je samen met je medewerkers van de afdeling aan de nieuwe inrichting en een nieuwe manier van werken. Dit vraagt een omslag in houding en gedrag en werkwijze vanuit het anders denken. Je neemt deel aan diverse overlegvormen en bent actief in het aangaan en onderhouden van relaties zowel in- als extern. Je coacht de medewerkers in hun ontwikkeling en de versterking van hun rol. Hierover maak je duidelijke afspraken. Tevens staat Veenkade aan de voet van een grootschalige verbouwing medio 2017 waarbij er over wordt gegaan naar kleinschalig wonen.

Functie-eisen

 • Minimaal HBO niveau, bij voorkeur aangevuld met een managementopleiding.
 • Je bent ondernemend en hebt bedrijfsmatig inzicht.
 • Je hebt visie op anders denken, anders kijken en anders doen en kunt deze vertalen in inrichting en acties en daarop sturen.
 • Je hebt ruime managementervaring, bij voorkeur in een zorgorganisatie in transitie. Je hebt ervaring in cultuur/verandermanagement zowel op personeel als op organisatiekant.
 • Je weet de vertaalslag te maken van de strategie naar je eigen organisatieonderdeel.
 • Je bent ondernemend, analytisch scherp, samenwerkingsgericht, pro actief en cultuursensitief. Het gaat erom zoveel mogelijk leiderschap te creëren voor anderen en te faciliteren wat de ander nodig heeft om te presteren, naast helderheid over de richting.  Dit doe je door te coachen, te verbinden en te sturen op visie en resultaten.
 • Je bent sociaal vaardig, hebt natuurlijk overwicht, bent samenwerkingsgericht en beschikt over humor.

Nadere informatie

 • Het betreft een vacature binnen een organisatie die volop in beweging is.
 • Het inwinnen van referenties maakt deel uit van de procedure.
 • Het overleggen van een recente VOG is een voorwaarde voor een aanstelling.
 • Wil je eerst meer weten? Je kunt met je vragen terecht bij: Tamara Kroll, wijkmanager, tel. 06-31623861
 • Als je meer wilt weten over Zorggroep Meander, kijk dan op onze website: www.zgmeander.nl.

Overige informatie

De sollicitatiegesprekken vinden plaats op donderdag 27 oktober 2016.
Deze vacature wordt gelijktijdig in- en extern verspreid. Bij gelijke geschiktheid gaat een interne kandidaat voor.

Sollicitatie richten aan

Heb je zin in deze uitdagende baan, dan ontvangen we je sollicitatie graag uiterlijk 
24 oktober 2016, gericht aan Tamara Kroll.
Voor een zorgvuldige verwerking van jouw sollicitatie vragen wij je online te solliciteren via de button SOLLICITEREN.

Solliciteren


Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld