Manager Poliklinieken

De Poliklinieken

Door een toenemende zorgvraag staat de toegankelijkheid, betaalbaarheid en kwaliteit van zorg al lange tijd onder druk. Voor de Poliklinieken betekent dit dat we ons klaarmaken voor de toekomst. Een Polikliniek waar de juiste zorg plaatsvindt, waar zorg toegankelijk, waardegedreven en mensgericht is en in overeenstemming met de behoeften van onze patiënt. Waar de patiëntreis een herkenbare ervaring is en vergemakkelijkt wordt door het benutten van digitale toepassingen. Een Polikliniek waar patiënten zich gezien voelen, onze zorgprofessionals flexibel en efficiënt werken en ruimtes en middelen doelmatig ingezet worden. Deze ambities vormen een gezamenlijke opgave waarbij jij als Manager Polikliniek een sleutelrol vervult.

Dit vraagt om een verbindende manager, die het team faciliteert te excelleren in de dagelijkse operatie én in het behalen van de afdelingsdoelen. Je hebt oog voor teamontwikkeling en stimuleert de teamleden zich te ontwikkelen, zowel vakinhoudelijk als op persoonlijk vlak. Samen met je collega managers, zorgprofessionals en medici zet jij je in om het medisch proces zo optimaal mogelijk te laten verlopen. En weet met je aanpak de samenwerking tussen team en medici verder te optimaliseren.

De Functie

Binnen Martini Ziekenhuis zijn 14 managers werkzaam op de poliklinieken. Jij stuurt de poliklinieken Plastische Chirurgie, Punt voor Parkinson en de Psycho sociale teams aan, totaal ca. 40 medewerkers.
Op de poliklinieken Plastische Chirurgie en Punt voor Parkinson is onder de manager nog een coördinator werkzaam. De polikliniek Punt voor Parkinson is gehuisvest in Maartenshof en betreft een samenwerkingsverband tussen het Martini Ziekenhuis, het UMCG en Zorggroep Groningen. Zie voor meer informatie de website puntvoorparkison.nl.

Binnen de teams is er een gezond evenwicht tussen professionaliteit (samen voor de beste zorg) en een informele sfeer (werkplezier door samen te werken). Ongeacht op welke polikliniek je gaat werken, voor een Manager Polikliniek geldt: we werken overal op de polikliniek voor en met elkaar aan de beste zorg. Vanuit een ondernemende en creatieve houding levert ieder zijn of haar bijdrage aan een duurzaam resultaat.

Waar Martini Ziekenhuis het meest trots op is? Dat de medewerkers bekend staan als betrokken en hardwerkende collega’s die oog hebben voor de patiënt!

Je werkt samen met collega’s aan de brede ambitie van de poliklinieken, de lange termijn doelen en resultaten. Dat vraagt om een creatieve geest en een overstijgende blik. Je weet innovaties te ontwikkelen en implementeren met oog op de daarvoor nodige capaciteit. Om ons heen zien we al veel mooie zorginnovaties, zowel in als buiten het ziekenhuis. Jij bent nieuwsgierig, haalt deze kennis naar binnen en onderzoekt welke daarvan kunnen bijdragen aan het behalen van de ambitie van de poliklinieken en de ziekenhuisstrategie.

Het Profiel

Het allerbelangrijkste is affiniteit met de zorg en de psychosociale aspecten van de zorg, daarnaast heb je:

  • Een afgeronde relevante hbo-opleiding. Bij voorkeur heb je (ook) een management en/of bedrijfskundige opleiding.
  • Minimaal 3 jaar recente ervaring in leidinggeven aan professionals, bij voorkeur in een ziekenhuis.
  • Je hebt ervaring met veranderingsprocessen, hierin neem je initiatief, kom je met ideeën en zorg je voor duurzame implementatie binnen je team.
  • Je hebt een open houding en sterk onderlegd in professionele communicatie.
  • Je bent in staat samenwerkingsrelaties tot stand te brengen op verschillende niveaus en met meerdere disciplines en deze ook te onderhouden.

Jij weet wat een team nodig heeft om te excelleren én ziet met je creatieve geest veel mogelijkheden voor optimalisatie en innovatie in de zorg. Daar zijn wij naar op zoek! Wij dagen je uit om je ideeën en visie met ons te delen en mee te werken aan de beste zorg.

Overige Informatie

Een baan in hét topklinisch opleidingsziekenhuis van Noord-Nederland.
Martini Ziekenhuis biedt volop kansen voor opleiding, training en persoonlijke ontwikkeling en de mogelijkheid om afwisselend thuis en in het Martini Ziekenhuis te werken.
Het betreft een functie met veel vrijheid, waarbij je ook een bijdrage levert aan het Cluster poliklinieken.
Kom je met de auto? Makkelijk bereikbare werkplek én een parkeergarage naast het ziekenhuis.
Een persoonlijk levensfase budget, bijvoorbeeld in te zetten voor ouderschapsverlof en
aantrekkelijke secundaire arbeidsvoorwaarden, waaronder een fietsplan en personeelskorting in het bedrijfsrestaurant
De functie is ingeschaald in FWG 60.
Het betreft een functie van 32 – 36 uur.

Reageren

Martini ziekenhuis laat zich bij het invullen van deze vacature ondersteunen door de Zorg Management Groep, Werving & Selectie en Interim Management voor de zorg.
Voor nadere informatie kun je contact opnemen met Tjeerd Bakker, directeur Zorg Management Groep, telefoon: 0528-235464.
Je reactie ontvangen wij graag via de button “solliciteer”.

Solliciteer