Projectleider Werkprocessen

Vind jij het ook zo belangrijk dat werkprocessen bijdragen aan kwaliteitsverbetering en efficiëntie?

Gemeente Westerkwartier zoekt een

Projectleider Werkprocessen

(24 uur, vooralsnog voor een half  jaar)

Gemeente Westerkwartier
Gemeente Westerkwartier is een jonge gemeente met een eigen DNA: Dichtbij, Nuchter en Ambitieus. We hebben ons eigen verhaal en onze eigen kernwaarden. Samen maken we het Westerkwartier én zijn we er voor onze inwoners, dat is waar Westerkwartier voor staat. We gaan samen voor de waarden die ons het meest na aan het hart liggen: dichtbij, in verbinding, wendbaar en persoonlijk leiderschap. De gemeente heeft 63.000 inwoners en telt, inclusief ons sociaal werkbedrijf Novatec, ongeveer 1000 werknemers. De dienstverlening wordt verleend vanuit 5 werklocaties.

Het project
In de gemeente Westerkwartier gaan we aan de slag met werkprocessen. Het project heeft als doel om tot eenduidig beschreven, binnen de organisatie afgestemde en vastgestelde werkprocessen te komen. Een projectgroep is samengesteld om dit proces uit te zetten, te bewaken en ook deels uit te voeren.
Het project bestaat uit twee delen:

 1. We inventariseren de huidige situatie en analyseren deze. Daarnaast stellen we kaders en eisen op waaraan werkprocessen moeten voldoen en we toetsen de werkprocessen hierop.
  We werken in het eerste deel de volgende aspecten nader uit: visie op werkprocessen, de aansluiting op organisatiebrede programma’s, afweging welke processen te beschrijven en hoe deze te beschrijven en bewaren, de voorwaarden waaraan een procesbeschrijving moet voldoen, het systeem van beschrijven, het verduidelijken van rollen en verantwoordelijkheden, de communicatie richting medewerkers en de implementatie binnen de organisatie.
 2.  We beschrijven werkprocessen en leggen deze op de afgesproken manier vast. Hierbij focussen we vooral op teamoverstijgende werkprocessen.

De functie
We zoeken een projectleider die in eerste instantie het eerste deel van het project leidt met hierbij de focus op regie en organisatiebrede aansturing en begeleiding. Voor het tweede deel staat het begeleiden bij het beschrijven van werkprocessen centraal. Het heeft de voorkeur dat beide delen door dezelfde projectleider worden geleid, maar dit is zeker geen noodzaak.
Als projectleider:

 • Ben je opdrachtnemer van de uitvoering van het project;
 • Ben je verantwoordelijk voor het opstellen van kaders en eisen waaraan de werkprocessen moeten voldoen;
 • Ben je verantwoordelijk voor de regie op het proces om tot eenduidig beschreven, binnen de organisatie afgestemde en vastgestelde werkprocessen te komen;
 • Ben je trekker van de projectgroep en begeleid je projectgroepleden bij het proces;
 • Leg je verbindingen tussen de verschillende domeinen en teams en zoek je naar samenhang;
 • Ben je inhoudelijk expert op het gebied van het structureren van (werk)processen met oog voor kwaliteit en efficiency;
 • Laat je medewerkers , teamleiders en projectgroepleden het belang van goed beschreven werkprocessen inzien en enthousiasmeer je hen hierin mee te doen;
 • Ben je ambassadeur van werkprocessen.

Jouw kwaliteiten

 • Je hebt minimaal HBO werk- en denkniveau;
 • Je hebt kennis van werkprocessen binnen organisaties;
 • Je hebt ruime ervaring als projectleider;
 • Je hebt bij voorkeur gemeentelijke ervaring en feeling met de verschillende domeinen binnen de gemeente;
 • Je bent in staat om het werk snel op te pakken en snel te schakelen;
 • Je bent proactief, analytisch en verbindend;
 • Je hebt goede mondelinge en schriftelijke communicatievaardigheden;
 • Je werkt resultaatgericht en je beschikt over goede adviesvaardigheden.

Het team
Je bent gepositioneerd in het team kwaliteitszorg en staat in directe verbinding met de opdrachtgever. De cultuur in de organisatie is te typeren als informeel. Er zijn korte lijnen tussen het gemeentebestuur en de organisatie.

Ons aanbod
We bieden jou een aantrekkelijke en dynamische functie in een politiek-bestuurlijke omgeving met grote ontwikkelingen en opgaven. Het gaat om een tijdelijke functie, vooralsnog voor een half jaar met een mogelijke verlenging van een half jaar. De functie is indicatief ingeschaald in schaal 11 (maximaal € 5169,- bruto per maand). Je wordt afhankelijk van ervaring ingeschaald in aanloopschaal 10 of functieschaal 11.

Meer informatie
Voor inhoudelijke vragen kun je contact opnemen met Harrie Koning, 06 13 60 74 59. Voor meer informatie over de procedure kun je contact opnemen met HRM-adviseur Ina Koekoek, 06 34 44 77 58 of ina.koekoek@westerkwartier.nl.

De procedure
Ben jij de collega die met ons wil bouwen aan de gemeente Westerkwartier? Mail dan vóór vrijdag 10 december a.s. jouw motivatie en cv naar sollicitatie@westerkwartier.nl onder vermelding van vacaturenummer 2021067.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.