Teamleider Projecten Distributie

Dag en nacht Drents drinkwater uit de kraan. Voor een half miljoen mensen de normaalste zaak van de wereld. Voor de medewerkers van waterbedrijf WMD elke dag een uitdaging. Water is een puur natuurlijk en maatschappelijk product. Dat maakt werken met water
buitengewoon boeiend. Wil jij meewerken als:

Teamleider Projecten Distributie

32 - 40 uur per week

Ben jij de teamleider die voldoening haalt uit het coachen en motiveren van een team? Dan zoeken wij jou! Als één van de 4 teamleiders binnen de sector Distributie zorg jij dat jouw team Projecten Distributie optimaal functioneert en ieder teamlid met plezier aan het werk is.


Afdelingsprofiel

Het team Projecten Distributie is verantwoordelijk voor het ontwerp, aanleg, vervanging en wijziging van transportleidingen en hoofdleidingen. De 14 medewerkers zorgen in de functie van projectleider, werkvoorbereider/uitvoerder, tekenaar/werkvoorbereider en toezichthouder voor het realiseren van projecten. Als teamleider ben je samen met het team verantwoordelijk voor een correcte uitvoering van de projecten binnen de geplande tijd en het beschikbare budget.


Wat ga je doen

 • je bent verantwoordelijk voor het middellange vervangingsplan voor hoofd- en transportleidingen en hebt hierover afstemming met gemeenten en collega nutsbedrijven;
 • je zorgt voor zorgvuldige communicatie richting alle betrokken partijen (zowel in- als extern);
 • je schrijft mee aan het sectorplan en de kwartaalrapportages;
 • je bent verantwoordelijk voor de jaarplanning van je team;
 • je signaleert mogelijkheden tot verbetering en coacht de medewerkers hierin;
 • je vertegenwoordigt WMD bij externe regionale en landelijke overleggen;
 • je volgt de ontwikkelingen binnen je vakgebied en vertaalt de ontwikkelingen naar de organisatie;
 • je werkt actief samen met je 3 collega teamleiders en de manager binnen de sector.

Het als wachtdienstleider verrichten van wacht- en storingsdiensten buiten werktijd maakt deel uit van de functie.

Wat breng je mee

 • een afgeronde HBO opleiding;
 • minimaal 5 jaar leidinggevende ervaring in het aansturen van projectenteams;
 • je hebt technische affiniteit;
 • je durft beslissingen te nemen en kan deze ook beargumenteren richting team, collega’s en management;
 • Je beschikt over een heldere en directe manier van communiceren.


Wat biedt WMD

Een functie met ruimte voor persoonlijke ontwikkeling, eigen creativiteit en zelfstandigheid in een prettige werkomgeving.
Een bruto jaarsalaris tussen € 44.750,00 en € 63.930,00 op basis van een fulltime dienstverband (40 uur per week, schaal J van het Hay-loongebouw). In het salaris is een flexibel arbeidsvoorwaardenbudget opgenomen van ruim 20% waar je zelf invulling aan kunt
geven. WMD kent goede secundaire arbeidsvoorwaarden waaronder een employabilitybudget en persoonlijke toegang tot een e-learning omgeving waar je onbeperkt gebruik van kunt maken.


Informatie en sollicitatie

Voor meer informatie kun je contact opnemen met Petra Holzhaus, Manager Distributie op telefoonnummer 06 52 05 69 45. Je kunt hier direct online solliciteren / en een cv en motivatiebrief meesturen onder vermelding van vacaturenummer 02-2019. We ontvangen je reactie graag uiterlijk 20 mei 2019.