Specialist Strategie en Ontwikkeling

Veiligheidsregio Groningen (VRG) is als innovatieve en betrokken netwerkorganisatie de verbinder voor een zelfredzame samenleving die nuchter omgaat met risico’s. We geloven daarbij in de kracht van samenwerking tussen mensen. We gebruiken ons collectieve vakmanschap om Groningen samen met onze partners zo veilig mogelijk te maken (en te houden). In een noodsituatie zorgen we ervoor dat inwoners en organisaties elkaar weten te vinden om effectief te kunnen helpen. Samen werken aan veiligheid dicht in de buurt.

 Wij zoeken een Specialist op het gebied van Strategie en Ontwikkeling (36 uur) die het belang ziet van veiligheid en ARBO in een brede context waarbij de wijze waarop je hiermee aan de slag gaat bijdraagt aan het uiteindelijke effect. Je gaat doeltreffend aan de slag met onder andere evalueren, leren en kennisregie.

 Wat ga je doen?

Je investeert pro-actief in een brede en gezamenlijke aanpak t.a.v. arbeidsomstandigheden binnen brandweerzorg. Weet anderen te motiveren en te stimuleren, pakt de werkzaamheden samen op met diverse vakspecialisten en medewerkers binnen brandweerzorg en weet praktische uitvoerende zaken te delegeren, zoals ongevalsmeldingen en -registraties. Daarbij draag je zorg voor implementatie van landelijk en regionaal beleid of voorschriften, zoals de Arbocatalogus van Brandweer NL, schoon werken, handelingsperspectieven inzake Corona etc. Je verricht analyses en stelt procedures, protocollen en werkinstructies op. Je treedt als projectleider op in voorkomende projecten, zoals de ‘warme’ RI&E. Je verzorgt de kennisregie op gebied van arbeidsveiligheid, ontwikkelt initiatieven om de veiligheidscultuur te verbeteren en organiseert de communicatie op dit vlak.

 De ideale achtergrond

• Je hebt HBO werk- en denkniveau;

• Een afgeronde HBO-opleiding als Veiligheidskundige is een pré;

• Je hebt affiniteit met brandweerzorg en crisisbeheersing;

• Je bent in staat om de juiste stakeholders aan tafel te krijgen om organisatie brede onderwerpen verder te krijgen;

• Je beschikt over zelfreflecterend en -sturend vermogen, betrokkenheid, integriteit en passie;

• Je hebt een goede beheersing van de Nederlandse taal in woord en geschrift;

• Je bent snel inzetbaar om op voldoende niveau vorm en inhoud te geven aan de functie;

• Je bent goed in organiseren en vindt dit ook leuk.

 Het team

VRG heeft op 1 juli 2019 een reorganisatie afgerond. Het team Strategie en Ontwikkeling is hierbij nieuw opgezet. Het team ontwikkelt beleid en producten voor de sector Brandweerzorg binnen VRG. Innoveren, vernieuwen, organiseren en (door)ontwikkelen van brandweerzorg zijn de werkwoorden die horen bij dit team. Frisse ideeën, creativiteit en ‘knallen als het moet’ zijn onze kenmerken.

 Naast de teamleider bestaat het team uit een beleidsadviseur, informatieanalist, secretariaat en 6 vakspecialisten.

 Wat bieden wij?

Een werkomgeving met korte lijnen en aandacht voor elkaar. We vertrouwen op jouw vakmanschap en leggen de verantwoordelijkheid daarmee laag in de organisatie. Wij vinden het belangrijk dat je jezelf verder ontwikkelt en daarin wordt begeleid. Jouw ideeën doen ertoe! Verder bieden wij de mogelijkheid om je werktijden flexibel in te delen. Onze arbeidsvoorwaarden zijn afgestemd op de gemeentelijke CAO, waaronder voor deze functie een salaris tot maximaal € 4494,- bruto per maand (schaal 10) bij 36 uur per week, afhankelijk van opleiding en ervaring.

 Informatie

Voor meer informatie over de functie kun je contact opnemen met Siske Klaassens, teamleider Strategie en Ontwikkeling, telefoonnummer 088 162 49 97.

 Enthousiast geworden?

Ben jij de ideale kandidaat voor deze functie, stuur dan voor 17 januari 2021 je kernachtige motivatie en een CV naar personeel@vrgroningen.nl, t.a.v. Yuri de Meijer, adviseur SPOO, onder vermelding van het vacaturenummer 2020.038.VRG. De selectiegesprekken vinden plaats op 28 januari 2021.

 Kijk voor meer informatie over onze organisatie op www.veiligheidsregiogroningen.nl.