Innovatieve coachende Kwaliteitsverpleegkundige

Wij zijn binnen Vanboeijen constructief aan het investeren en innoveren om nog beter aan te sluiten op de toenemende complexe zorgvraag! Wij gaan ervoor! Kom jij erbij?

Wij zijn op zoek naar een Innovatieve coachende Kwaliteitsverpleegkundige voor meerdere locaties, 24-28 uur.

Waar ga je werken
Hét medisch hart van Vanboeijen is het gezondheidscentrum van Vanboeijen in Assen en Meppel. Het team heeft een scala aan specialisten aan boord waaronder (kwaliteits)verpleegkundigen, doktersassistenten, verpleegkundig specialist, huisartsen en artsen verstandelijk gehandicapten. Je maakt onderdeel uit van de medische dienst, dit valt onder de afdeling Advisering, Behandeling en Consultatie (ABC).Hier werk je samen met professionals die behandeling en medische zorg coördineren en uitvoeren. Vanuit deze basis vervul jij een brugfunctie met de woonlocaties.

Over de functie, wat je gaat doen
Met jouw competenties ondersteun je collega's op de woonlocatie op het gebied van kwaliteit van zorg. Je fungeert als brug tussen de (para)medische dienst en jouw collega's binnen de teams op de woonlocaties. Verbinding is daarom voor jou vanzelfsprekend! Je signaleert knelpunten, geeft feedback en creëert bewustwording bij collega's. In jouw rol initieer jij structurele verbeteringen in het zorgproces om zo de kwaliteit te waarborgen. Dit doe je vanuit overtuiging en passie omdat jij als geen ander van mening bent dat kwaliteit van zorg bijdraagt aan een fijn leven. Je hebt een gevarieerde functie waarbij je gekoppeld wordt aan diverse locaties. Op deze manier draag jij bij aan samen 100%!

Jouw werkzaamheden:

 • Adviseren, coachen en ondersteunen van medewerkers ten aanzien van het verbeteren van de kwaliteit van zorg, het regisseren van kennisontwikkeling en het implementeren en borgen van (kwaliteits-)richtlijnen of innovaties;
 • Vertalen van kennis en inzichten naar het dagelijks handelen in de praktijk (informatie begrijpelijk en inzichtelijk maken voor medewerkers, cliënt en familie);
 • Deskundigheid van medewerkers vergroten door het geven van voorlichting, scholing en coachen op kennis en vaardigheden;
 • Teams inhoudelijk steunen bij complexe situaties, deskundigheid dusdanig versterken dat kennis bij veranderingen is geborgd;
 • Verrichten van specifieke verpleegkundige handelingen in samenwerking met de medische dienst.

Over jou, onze nieuwe collega
Een positieve en toegankelijke collega met een visie op ontwikkeling en realisatie van kwalitatief hoogwaardige zorg met daarbij ook oog voor elkaar. Je houdt van afstemming en verwachtingen concreet maken. Jij hebt oog voor kwaliteit en blijft open staan voor de interpretatie van de ander, op deze manier kun je samen toegroeien naar hetzelfde doel: Goed leven - Mooi werk - Met elkaar.

En daarnaast zijn er nog een aantal andere vereisten:

 • Een diploma hbo-v;
 • Minimaal 2 jaar werkervaring is een pre;
 • Interesse in de complexe zorgvraag;
 • Je vindt het leuk om verschillende invalshoeken efficiënt en klantgericht samen te brengen in de multidisciplinaire teams met extern betrokkenen en/of ketenpartners;
 • Je bent leergierig en kan anderen goed meenemen in jouw visie;
 • Je herkent jezelf als toegankelijk en empathisch;
 • Je hebt een groot zelf reflecterend vermogen op het eigen handelen;
 • Je bent in staat om (tijdig) eigen grenzen aan te geven én te bewaken;
 • Je beschikt over de vaardigheid om zaken in een ander daglicht te bekijken;
 • Je kunt goed kan incasseren en met enige humor situaties beschouwen.

Over Vanboeijen, wat wij jou bieden
Werken bij Vanboeijen betekent iedere dag werken aan een mooi leven voor de bewoners. Je werkt samen met je collega's in een krachtig team, maar ook met artsen, paramedici, gedragsdeskundigen en verwanten van de bewoners. Als werkwijze hanteren wij de Vanboeijen Manier. Deze herken je aan het werken in de driehoek, met de invalshoeken van de 8 domeinen van Schalock en Triple C. Met elkaar bespreken jullie de wensen die er zijn. Daarna kijk je hoe je dit samen kunt realiseren.

Verder bieden wij jou het volgende:

 • Je start met een jaarcontract met de intentie om deze om te zetten naar een vaste aanstelling.
 • Je krijgt de mogelijkheid om opleidingen, cursussen en e-learnings te volgen. Ook hebben we een uitgebreid inwerkprogramma om de organisatie en processen beter te leren kennen.
 • Je krijgt een salaris conform de CAO Gehandicaptenzorg van max. €3894,- bruto per maand op basis van 36 uur, inschaling is afhankelijk van je werkervaring (FWG 50). Per 1 mei 2023 een loonsverhoging van 3,2 procent.
 • In mei ontvang je daarnaast jouw vakantiegeld en in december ontvang je een eindejaarsuitkering.
 • Verder bieden we je goede secundaire arbeidsvoorwaarden, waaronder een pensioenregeling via het PFZW. Ook hebben we collectieve afspraken met verschillende (zorg)verzekeringen. Daarnaast kan je gebruik maken van diverse voordelen, bijvoorbeeld de regeling uitruil reiskostenvergoeding of de voordeelregeling waarbij je voor de aanschaf van een nieuwe fiets of laptop een aantrekkelijk belastingvoordeel kunt krijgen.

We maken graag kennis met je!
We gaan graag met je in gesprek! Stuur je CV en motivatiebrief naar ons toe via de link solliciteer op Innovatieve coachende Kwaliteitsverpleegkundige › Vanboeijen.

Zodra je reageert word je sollicitatie per direct in behandeling genomen, je hoeft niet te wachten tot een sluitingsdatum!

Heb je vragen over de procedure? Neem dan contact op met één van onze recruiters door te bellen of WhatsAppen naar: Estelle Tanasale (06 51 59 36 52) | Helga Kohl (06 29 48 78 04) of stuur een mail naar werving.selectie@vanboeijen.nl.

Voor meer inhoudelijke informatie kun je contact opnemen met Nanda Idsinga (Kwaliteitsverpleegkundige) via 0623970678.

Om bij Vanboeijen in dienst te treden is de overhandiging van een Verklaring Omtrent Gedrag verplicht.

De vacature wordt tegelijkertijd in- en extern geplaatst, interne kandidaten hebben voorrang in de procedure.