Begeleider Flexpool - Intensieve Zorg Zuid

Over ONS, de bewoners bij Vanboeijen
Wij zoeken een begeleider, een rots in de branding. Iemand die ons ondersteunt, vertrouwen geeft en er voor ons is. Je bent voorspelbaar en consequent, zodat ieder van ons weet waar hij of zij aan toe is. De meesten van ons hebben al best veel meegemaakt en heb lang moeten zoeken naar de fijne woonplek. Deze zoektocht heeft soms zijn sporen nagelaten en maakt dat sommigen het af en toe best moeilijk hebben, maar bij Vanboeijen voelen we ons veilig. Jij bent er voor mij, op goede én slechtere dagen, en je weet ons vertrouwen te winnen, ook al hebben we je nog niet eerder gezien. Je neemt het ons niet kwalijk dat we op moeilijke dagen jou uitschelden of je in een boze bui per ongeluk slaan. Wij kunnen op je bouwen en je blijft stabiel, welk gedrag wij ook laten zien en met wie van ons je ook werkt.  Wij verdienen een mooi leven, samen, bij Vanboeijen. Ondersteun jij ons daarbij?

Over JOU, onze nieuwe collega
Evenwichtig en flexibel, geduldig en zelfverzekerd met een gouden hart: dit ben jij in een paar woorden. Jij fleurt op van regelmatig werken op een andere locatie, met steeds weer andere bewoners en collega’s. Waar het voor de bewoners van belang is dat iedere dag voorspelbaar is, past variatie en onregelmatigheid het beste bij jou, terwijl je voorspelbaar en betrouwbaar bent voor iedere bewoner.

Je weet wat er in je omgeving gebeurt en kunt mensen lezen als geen ander. Je weet wat jou plek is binnen een team wanneer je voor het eerst ergens komt. Je kunt tegen een stootje; jou maken ze niet snel gek. Je voelt aan wat de ander nodig heeft, of dit nu een bewoner of collega is, en past je gemakkelijk aan. We kunnen op je rekenen en weten wat we aan je hebben. Daarnaast stel je je leerbaar op, sta je open voor feedback en je durft zelf ook feedback te geven.

Over de Intensieve Zorg locaties
De locaties waarvoor je komt te werken zijn intensieve begeleidingsgroepen waar een aantal cliënten een vaste woonplek hebben en waar soms een aantal crisisplaatsen zijn. Ieder gebouw is op een andere wijze ingedeeld en ingericht op basis van gedrag, behoefte aan interactie en hulpvraag van de cliënten. Voor deze locaties, met de focus op Intensieve Zorg, zijn wij op zoek naar jou, een ervaren en flexibele begeleider.

Op een crisisopvang is plek om cliënten die acute zorg nodig hebben tijdelijk te begeleiden. Zij worden in de crisisopvang geplaatst vanuit een andere locatie binnen Vanboeijen, maar ook vanuit huis of een andere zorginstelling. De uitdaging als begeleider is dat je voortdurend te maken hebt met verschillende cliënten.

De meeste locaties bevinden zich in Meppel en omgeving en zijn vanuit Zwolle, Hardenberg en Hoogeveen goed bereikbaar.

Over DE FUNCTIE
Als begeleider in onze flexpool bepaal jijzelf welke diensten je werkt. Je krijgt inzicht in de openstaande diensten van de locaties en je kunt je hierop inschrijven. Vervolgens worden de diensten al dan niet aan je toegekend. Dit maakt dat je jezelf maximaal kunt inplannen én een goede balans tussen werk en privé kunt houden.

Het voornaamste doel van jouw functie is zorgdragen voor een goede dag van de bewoners, niets meer en niets minder. Dit realiseer jij onder andere door jouw voorspelbaarheid en consequent handelen naar zowel bewoners  als collega’s. Het is belangrijk dat jij begrijpt dat jij de stabiele factor bent in een hectische omgeving waar veel onrust kan zijn. Je houdt je daarom goed aan de dagprogramma’s van de bewoners, de algemene huisregels en alle andere afspraken binnen het team.

Jij probeert zo goed mogelijk in te spelen op de gang van zaken binnen een team, je bent er voor je collega in lastige situaties en je vangt je elkaar op na, soms heftige, gebeurtenissen. Je bent sensitief om bij de bewoners verbale en non-verbale signalen op te vangen. Je straalt respect uit, zowel naar de bewoners als naar collega’s. Er wordt een forse individuele inzet gevraagd om je daadwerkelijk te verdiepen in de vraagstelling van de bewoners en om in beeld te zijn bij de bewoners, met daarbij een gepaste professionele afstand.  

Verder heb JIJ…

  • Een diploma van een relevante opleiding op MBO-4 of HBO niveau;
  • Affiniteit met autisme, psychiatrie en moeilijk verstaanbaar gedrag;


Ook niet onbelangrijk!

  • We bieden jou een jaarcontract, met uitzicht op een vast dienstverband;
  • Je krijgt mogelijkheid om opleidingen, cursussen en e-learnings te volgen;
  • Je krijgt loopbaanbegeleiding om er zo voor te zorgen dat jij steeds optimaal op je plek zit en met veel enthousiasme als flexer aan het werk bent;
  • Een salaris conform de CAO Gehandicaptenzorg van minimaal €1963 en maximaal €2902 bruto per maand op basis van 36 uur, afhankelijk van je werkervaring (FWG 40);
  • Reiskostenvergoeding woon-werk conform cao Gehandicaptenzorg á € 0,08 per km tot max. 60 km per dag;
  • Je ontvang € 0,29 per km aan reiskostenvergoeding wanneer je verder reist dan je standplaats Assen;
  • Goede secundaire arbeidsvoorwaarden, waaronder een pensioenregeling via het PFZW. Ook hebben we collectieve afspraken met verschillende (zorg)verzekeringen;
  • Je kunt gebruik maken van diverse voordelen. Bijvoorbeeld de regeling uitruil reiskostenvergoeding of de voordeelregeling waarbij je voor de aanschaf van een nieuwe fiets of laptop een aantrekkelijk belastingvoordeel kunt krijgen.


We hebben je enthousiast gemaakt! En nu?
Neem zo snel mogelijk contact met ons op door middel van een mail of een telefoontje. Je mag uiteraard solliciteren door te klikken op de link ‘Solliciteren’.

Tijdens het eerste telefonisch contact krijg je alle ruimte om vragen te stellen en plannen we een afspraak voor een gesprek met mijn collega Helga en / of met mij (Mirjam). Tijdens het gesprek horen we graag van je wie jij bent en wat jou motiveert om bij Vanboeijen te komen werken. Vervolgens bespreken we de vervolgstappen; meelopen op een van de locaties om een beter beeld te krijgen of direct je eerste inwerkdienst plannen.

Eerst nog wat vragen? Neem dan contact op met mij door te bellen of WhatsAppen naar 06 – 29 48 78 04 (Helga Kohl, planner Flexpool) of naar 06 – 30 21 47 88 (Mirjam Bakker, Leidinggevende Flexpool).

Om bij Vanboeijen in dienst te treden is de overhandiging van een Verklaring Omtrent Gedrag verplicht.