Tijdelijke arts

Ben jij net afgestudeerd aan de Geneeskunde opleiding en zit je nog in je oriëntatiefase of wacht je op een specialisatieplek of vervolgopleiding? UWV biedt jou de mogelijkheid om in de tussenliggende periode tijdelijk als arts aan de slag te gaan.  Wij bieden een tijdelijke baan waarin uren en standplaats in overleg te bepalen zijn. Het salaris bedraagt € 4.188,85 bruto per maand op basis van een 38-urige werkweek.

Sociaal Medische Zaken

Sociaal Medische Zaken, onderdeel van UWV, is de afdeling waar arbeids-(on)geschiktheids- beoordelingen voor o.a. de Ziektewet, Participatiewet en de WIA worden gedaan. Wij geloven erin dat mensen op hun best zijn als ze met werk kunnen deelnemen aan de maatschappij. Voor ons doet iedereen mee naar vermogen. Als expertisecentrum op het terrein van arbeid en gezondheid zijn wij voorloper als het gaat om het creëren, verzamelen en delen van kennis en ervaring op ons werkterrein. Iedere cliënt moet erop kunnen vertrouwen dat wij tot een goede beoordeling komen. Onze artsen vormen de kern van deze beoordeling.

Wacht jij op jouw specialisatieplek of vervolgopleiding of weet jij nog niet weet welk specialisme bij jou past? Als basisarts bieden we jou de mogelijkheid om in deze periode tijdelijk aan de slag te gaan binnen UWV. Na een kort inwerktraject van een aantal weken kun je zelfstandig aan de slag.

De functie (Standplaats in overleg)

Als tijdelijk arts binnen UWV stel je vast of een cliënt ziek is of gebreken heeft waardoor hij of zij niet of beperkt in staat is om te werken. Met jouw medische deskundigheid onderzoek je lichamelijke en psychische belemmeringen. Dit doe je op basis van beschikbare informatie die je beoordeelt en je eigen onderzoek tijdens een spreekuur. Om tot een goede beoordeling te komen, kijk je niet alleen naar het medische verhaal, maar naar de totale situatie van de cliënt: medisch en sociaal. Je verwerkt je  bevindingen tot een duidelijk advies of beslissing. Hierin werk je nauw samen binnen een team.

Naast medische deskundigheid zijn empathisch vermogen en sociale vaardigheden belangrijke competenties. De acceptatie van jouw beslissing en het effect dat je met jouw advies bereikt, nemen toe naarmate jij de emoties van je cliënt beter begrijpt. Omgaan met emoties en helder en transparant communiceren zijn van essentieel belang in deze functie. Jouw beslissing heeft een belangrijke invloed op het leven van cliënten. Bij ons krijg je daarom de tijd en mogelijkheid om je echt te verdiepen in de situatie van jouw cliënt. Verder beschik je over uitstekende luister- en beslissingsvaardigheid en kun je goed functioneren in teamverband. Je bent in bezit van een master Geneeskunde en BIG-registratie. 

De cliënt

Onze cliënten zijn op zoek naar heldere informatie, naar inkomenszekerheid, naar perspectief op werk. Zij hebben uiteenlopende ziektebeelden. Het feit dat jouw cliënten allemaal verschillend zijn maakt jouw werk boeiend en gevarieerd. Ruim 200.000 keer per jaar wordt er een beroep gedaan op de expertise van onze artsen.

Wij

Je komt te werken binnen een afdeling waar een open cultuur heerst. We zijn er voor de cliënt en voor elkaar. Samen zijn we niet alleen het kapitaal maar ook de vormgevers van Sociaal Medische Zaken van de toekomst. We werken als team en daar zijn we trots op. Verder mag je van ons minimaal het volgende verwachten:

  • Een hecht team waar samenwerken, tijd voor elkaar en een prettige werksfeer voorop staan;
  • Een tijdelijk contract, waarbij de duur en het aantal uren per week in onderling overleg wordt bepaald;
  • Een gezonde balans tussen werk en privé en de mogelijkheid om thuis te werken;
  • Een bruto salaris van €4.188,85 (basisarts) dat kan uitgroeien tot € 6426,79  bij een 38-urige werkweek, 8% vakantiegeld en een eindejaarsuitkering van 8,33%;
  • De ruimte voor tijd en aandacht voor jouw cliënt.

INTERESSE OF MEER WETEN?

Heb je interesse in de functie van interim arts bij SMZ of wil je eens met één van ons van gedachten wisselen over de mogelijkheden? Wij gaan graag met je in gesprek. Een dag meekijken is ook mogelijk. Je kunt Marlous Goris, bereiken via telefoonnummer 06-11754402 of op  mailadres marlous.goris@uwv.nl