CO-ASSISTENT SOCIAAL MEDISCHE ZAKEN

MAAK KENNIS MET DE SPECIALISATIE ARBEID EN GEZONDHEID  BIJ SOCIAAL MEDISCHE ZAKEN

Sociale geneeskunde is onderdeel van jouw medische opleiding. Als toekomstig arts krijg je namelijk gegarandeerd te maken met situaties waarin een beroep wordt gedaan op jouw sociaal geneeskundige kennis. Arbeid en Gezondheid is één van de specialisaties binnen de sociale geneeskunde en bestaat uit bedrijfs-  en verzekeringsgeneeskunde. Wij bieden jou de mogelijkheid om tijdens dit  co-assistentschap kennis te maken met dit werkveld.

CO-ASSISTENT BIJ SOCIAAL MEDISCHE ZAKEN Sociaal Medische Zaken, onderdeel van UWV, is de afdeling waar arbeids(on) geschiktheidsbeoordelingen voor o.a. de Ziektewet en de WIA worden gedaan. De arts stelt vast of een cliënt ziek is of gebreken heeft waardoor hij of zij niet in staat is om te werken. Met medische deskundigheid worden lichamelijke en psychische belemmeringen onderzocht. Om tot een goede beoordeling te komen wordt er niet alleen naar het medische verhaal, maar naar de totale situatie van de cliënt gekeken: medisch en sociaal.

Omgaan met emoties en helder en transparant communiceren zijn van essentieel belang in deze functie. Iedere cliënt moet erop kunnen vertrouwen dat wij tot een goede beoordeling komen. Wij geloven erin dat mensen op hun best zijn als ze met werk kunnen deelnemen aan de maatschappij. De maatschappij functioneert het best als zoveel mogelijk mensen er met werk aan deelnemen. Voor ons doet iedereen mee naar vermogen.

Het co-assistentschap duurt vier weken en in deze periode maak je kennis met ons vak. Je kijkt mee op verschillende afdelingen binnen SMZ. Wij besteden veel aandacht aan begeleiding en jij mag, daar waar mogelijk, zelfstandig spreekuren draaien met jouw begeleider in de buurt. Je krijgt te maken met een diversiteit aan cliënten en ziektebeelden wat dit co-schap uitdagend en leerzaam maakt.  Je stelt rapportages op met jouw bevindingen over de cliënt en krijgt de tijd en ruimte om jouw studieopdrachten te maken.

Je komt te werken binnen een organisatie waar een open cultuur en een goede sfeer heerst. Aandacht voor elkaar, samenwerken en ruimte voor groei en ontwikkeling zijn belangrijke kenmerken van onze organisatie. Wij bieden voor dit co-schap altijd een locatie in de buurt. Je kunt aan de slag op één van onze kantoren in Groningen, Leeuwarden, Assen, Emmen, Zwolle of Hengelo. Daarnaast bieden wij een goede werk-studiebalans.

Wij bieden ook mogelijkheden tot vakantiewerk voor geneeskunde studenten. Neem contact met ons op voor meer informatie.

INTERESSE OF MEER WETEN? Heb je interesse in het co-assistentschap binnen SMZ  of wil je eens met één van ons van gedachten wisselen over de mogelijkheden?  Wij gaan graag met je in gesprek. Een dag meekijken mag ook.  Je kunt Marlous Goris, manager SMZ, bereiken via telefoonnummer 06-11754402 of op mailadres marlous.goris@uwv.nl