Basisarts

Sociaal-medische Zaken, onderdeel van UWV, is de afdeling waar arbeids-(on)geschiktheids- beoordelingen voor o.a. de Ziektewet, Participatiewet en de WIA worden gedaan. Wij geloven erin dat mensen op hun best zijn als ze met werk kunnen deelnemen aan de maatschappij. Voor ons doet iedereen mee naar vermogen. Als expertisecentrum op het terrein van arbeid en gezondheid zijn wij voorloper als het gaat om het creëren, verzamelen en delen van kennis en ervaring op ons werkterrein. Iedere cliënt moet erop kunnen vertrouwen dat wij tot een goede beoordeling komen. Onze artsen vormen de kern van deze beoordeling.

De functie
Als arts binnen UWV stel je vast of een cliënt ziek is of gebreken heeft waardoor hij of zij niet of beperkt in staat is om te werken. Met jouw medische deskundigheid onderzoek je lichamelijke en psychische belemmeringen. Dit doe je op basis van de beschikbare informatie die je beoordeelt en aanvult met eventueel eigen onderzoek tijdens een spreekuur. Om tot een goede beoordeling te komen, kijk je niet alleen naar het medische verhaal, maar naar de totale situatie van de cliënt: medisch en sociaal. Je verwerkt je  bevindingen tot een duidelijk advies of beslissing. Hierin werk je nauw samen binnen een team.

Naast medische deskundigheid zijn empathisch vermogen en sociale vaardigheden belangrijke competenties. De acceptatie van jouw beslissing en het effect dat je met jouw advies bereikt, nemen toe naarmate jij de emoties van je cliënt beter begrijpt. Omgaan met emoties en helder en transparant communiceren zijn van essentieel belang in deze functie. Jouw beslissing heeft een belangrijke invloed op het leven van cliënten. Bij ons krijg je daarom de tijd en mogelijkheid om je echt te verdiepen in de situatie van jouw cliënt. Verder beschik je over uitstekende luister- en beslissingsvaardigheid en kun je goed functioneren in teamverband. Je bent in bezit van een master Geneeskunde en BIG-registratie. 

De cliënt
Onze cliënten zijn op zoek naar heldere informatie, naar inkomenszekerheid, naar perspectief op werk. Zij hebben uiteenlopende ziektebeelden. Het feit dat jouw cliënten allemaal verschillend zijn maakt jouw werk boeiend en gevarieerd. Ruim 200.000 keer per jaar wordt er een beroep gedaan op de expertise van onze artsen.

Wij
Je komt te werken binnen een afdeling waar een open cultuur heerst. We zijn er voor de cliënt en voor elkaar. Samen zijn we niet alleen het kapitaal maar ook de vormgevers van Sociaal-medische Zaken (SMZ) van de toekomst. We werken als team en daar zijn we trots op.

Verder mag je van ons minimaal het volgende verwachten:

  • We bieden je een jaarcontract voor (ten minste) 24 uur per week, met uitzicht op een vast dienstverband.
  • Een startsalaris van minimaal € 4.641,54  en maximaal € 6.425,29. bij een 38-urige werkweek.
  • Goede secundaire arbeidsvoorwaarden waaronder 8% vakantiegeld, een volledige 13e maand, een reiskostenvergoeding, een vergoeding hybride werken en een uitstekende pensioensregeling.
  • In het eerste jaar word je in de gelegenheid gesteld om de interne basisopleiding verzekeringsgeneeskunde te gaan volgen. Na de basisopleiding kun je je specialiseren tot Arts voor Arbeid en Gezondheid- profiel Verzekeringsarts middels de medische vervolgopleiding (MVO). Deze 4-jarige opleiding wordt door UWV betaald.
  • Als verzekeringsarts-taakdelegatie groei door naar schaal 12 (maximaal € 8.047,08 incl. een vaste toeslag van 13%).
  • Flexibele werktijden; je hebt de mogelijkheid om hybride te werken.
  • Een keuzeplan voor het fiscaal aantrekkelijk uitruilen van arbeidsvoorwaarden.
  • Uitgebreide loopbaanmogelijkheden (opleider, wetenschap, taakdelegatie, management, advies en beleid).

INTERESSE OF MEER WETEN?

Heb je interesse in de functie van arts bij SMZ of wil je eens met één van ons van gedachten wisselen over de mogelijkheden? Wij gaan graag met je in gesprek. Een dag meekijken is ook mogelijk. Je kunt Marlous Goris, manager SMZ, bereiken via telefoonnummer 06-11754402 of via marlous.goris@uwv.nl.