GZ-Psycholoog in opleiding tot specialist KP (GIOS, klinisch psycholoog)

Afdeling

Universitair Centrum Psychiatrie

Werkomgeving

Het Universitair Medisch Centrum Groningen is al lange tijd een praktijkopleidingsinstelling voor diverse BIG opleidingen van psychologen. Voor november 2023 bieden wij ook weer een opleidingsplaats aan voor de specialistische opleiding tot klinisch psycholoog. Dit is een vierjarige opleiding als vervolg op de postmaster opleiding tot gezondheidszorgpsycholoog. Na voltooiing van de opleiding kan registratie in het BIG-register voor klinisch psychologen en voor psychotherapeuten worden aangevraagd.

Binnen het Universitair Centrum Psychiatrie (UCP) zul je je opleiding starten bij de afdeling Deeltijd Angst en Dwang. Dit is een derdelijns, gedragstherapeutische afdeling waar in een multidisciplinair team patiënten worden behandeld met ernstige angst- en dwangklachten. Je doet hier intakes en second opinions. Je hebt de regie over de behandeling die bestaat uit verschillende vak- en psychotherapieën, vaak aangevuld met een farmacologische behandeling. Je participeert in het MDO en voert diverse (neuro)psychologische onderzoeken uit.
Na de uitwisseling met een andere instelling kom je terug in het UCP en zul je je opleiding hier vervolgen bij de Deeltijdbehandeling Algemene Psychiatrie (DAP) en/of de Acute Opname afdelingen en de Polikliniek Soma en Psyche. Het DAP biedt een behandelprogramma voor mensen die in het dagelijks leven (bijna) zijn vastgelopen door psychische klachten. Het aanbod bestaat uit twee groepen: een inzichtgevende gestructureerde groepsbehandeling en een maatschappijgerichte groepsbehandeling. Op de polikliniek Soma & Psyche worden patiënten behandeld met psychologische klachten door een lichamelijke aandoening, ziekte of behandeling of onvoldoende verklaarde lichamelijke klachten.

Lijkt het je boeiend om in de complexe veelzijdige omgeving van het UMCG de KP-opleiding te volgen? Dan nodigen we je van harte uit om te reageren!

Functiebeschrijving

De opleiding bestaat uit een cursorisch deel en een praktijk deel. Het cursorische programma bij het opleidingsinstituut PPO bestaat uit een vierjarig programma met de onderdelen diagnostiek incl. indicatiestelling, behandeling incl. psychotherapie, wetenschappelijk onderzoek & innovatie en management.
Tijdens de praktijkopleiding binnen het UMCG wordt enkele keren van opleidingsteam en -locatie gewisseld, zodat gedurende de opleiding ervaring wordt opgedaan binnen diverse settings en met patiënten met zeer diverse psychische problematiek. Daarnaast zal er gedurende één jaar worden uitgewisseld met een GIOS van een instelling uit een andere sector. De onderzoeks- en de managementopdracht wordt vanuit het UMCG ingevuld. Hierbij bestaat de mogelijkheid om aan te sluiten bij verschillende lopende onderzoekslijnen.

Wat vragen wij

- Je beschikt over de beroepsregistratie: AGB-code, BIG-registratie als GZ-psycholoog.
- Je beschikt over een voltooide postmaster beroepsopleiding tot GZ-psycholoog, bent als zodanig geregistreerd en hebt bij voorkeur al enige werkervaring als GZ-psycholoog.
- Je hebt ruime kennis van én ervaring op het gebied van diagnostiek en behandeling van diverse psychische stoornissen en hebt aantoonbare belangstelling voor wetenschappelijk onderzoek, innovatie en management.
- Je werkt volgens de landelijke multidisciplinaire richtlijnen en beroepsethiek.
- Je hebt uitstekende vaardigheden ten aanzien van plannen en organiseren van je eigen werk en studie.
- Je beschikt over goede mondelinge en schriftelijke uitdrukkingsvaardigheden ten behoeve van het voeren van gesprekken en het opstellen van behandel- en onderzoeksplannen, protocollen en dergelijke.
- Je bent vaardig in het contact met cliënten, collega’s en verwijzers.
- Je bent gemotiveerd om wetenschappelijke kennis te koppelen aan je handelen als professional, daarbij reflecteer je op je eigen handelen en beschik je over doorzettingsvermogen en stressbestendigheid.

Wat bieden wij

Er wordt een leer/arbeidsovereenkomst aangeboden voor de duur van de opleiding tot klinisch psycholoog (startdatum 1 november 2023). Het salaris bedraagt maximaal € 5.919,- bruto per maand (schaal 11) gedurende de opleiding, afhankelijk van opleiding en ervaring en op basis van een fulltime dienstverband. Daarnaast biedt het UMCG 8% vakantietoeslag en 8,3% eindejaarsuitkering. De arbeidsvoorwaarden zijn conform de CAO Universitair Medische Centra (CAO-UMC)

Opleidingsvoorwaarden:
De cursuskosten, de kosten van leertherapie en de externe supervisie (wanneer nodig) worden vergoed. De opleiding beschikt over 3 uur voor studie en management op de werkplek en 3 uur voor onderzoek en ook het cursorisch onderwijs wordt in werktijd gevolgd (gemiddeld 3 uur per week). De opleiding heeft een aanstelling van minimaal 27 uur per week.

Het UMCG voert een preventief Hepatitis B beleid. Indien vereist voor de functie kan het UMCG de vaccinatie verzorgen.
Voor bepaalde beroepsgroepen wordt bij indiensttreding een Verklaring Omtrent Gedrag (VOG) gevraagd.

Meer informatie

Neem voor meer informatie contact op met:

dr. Date van der Veen
d.c.van.der.veen@umcg.nl
dr. Silvia van Dijk
s.d.m.van.dijk@umcg.nl

Solliciteren

Solliciteren kan uitsluitend via het digitale sollicitatieformulier onderaan deze pagina, tot en met 30 april 2023. Binnen een half uur na het verzenden van het digitale sollicitatieformulier wordt een ontvangstbevestiging gemaild met nadere informatie.

Digitaal sollicitatieformulier