Internist-nefroloog

Afdeling

Interne Geneeskunde

Werkomgeving

Het Universitair Medisch Centrum Groningen (UMCG) is één van de grootste ziekenhuizen in Nederland en de grootste werkgever van Noord-Nederland. De onderafdeling Nefrologie is onderdeel van de afdeling interne Geneeskunde van het UMCG. De Nefrologie is een innovatieve afdeling, waarin poliklinisch en klinisch nefrologische zorg in de gehele breedte wordt uitgeoefend. Er zijn expertisecentra op het gebied van niertransplantatie, vasculitis en cystenieren en er vindt onderzoek plaats op deze en andere terreinen. Er vinden per jaar 160 tot 190 niertransplantaties plaats, waarvan ongeveer de helft met een nier van een levende donor. Tevens worden gecombineerde orgaantransplantaties gedaan zoals nier-pancreastransplantaties. Het niertransplantatie-programma is gecertificeerd en een belangrijk onderdeel van het Groningen Transplantatie Centrum (GTC). De nefrologie werkt binnen zorg, opleiding en onderwijs samen met alle andere opleidingsziekenhuizen in Noordoost-Nederland.

De onderafdeling verzorgt onderdelen van de opleiding tot internist en is verantwoordelijk voor de differentiatie nefrologie. Daarnaast participeert de afdeling in het probleemgestuurde onderwijs van de universitaire studie Geneeskunde en speelt daarbij een voortrekkersrol in buiten-curriculaire activiteiten gericht op wetenschappelijke vorming van studenten. Op het gebied van translationeel en klinisch onderzoek heeft de Nefrologie UMCG een toppositie. Er wordt nauw samengewerkt met andere afdelingen binnen het UMCG. Daarnaast is er sprake van structurele samenwerking met internationale nefrologische en immunologische topgroepen.

De onderafdeling kent momenteel een staf van 11.3 fte internist-nefroloog.

Functiebeschrijving

Je bent verantwoordelijk voor de medische begeleiding van nier- en pancreastransplantatie patiënten in het UMCG. Daarnaast ben je betrokken bij de voorbereiding van levende donoren. Je bent (mede-)verantwoordelijk voor de organisatie en verdere ontwikkeling van het niertransplantatie-programma. Daarbij werk je nauw samen met alle professionals betrokken bij het niertransplantatie-programma en superviseert nefrologen in opleiding, verpleegkundig specialisten en donorcoördinatoren. Ook ben je actief bij het doen van onderzoek, de opleiding en het onderwijs binnen de onderafdeling Nefrologie. Je neemt deel aan de diensten voor de onderafdeling Nefrologie. Over de exacte invulling van de functie is te overleggen.

Wat vragen wij

Je bent voor ons een geschikte kandidaat als je een enthousiaste en bij voorkeur ervaren, internist-nefroloog bent met expertise op het gebied van niertransplantatie. Je beschikt over goede communicatieve vaardigheden en bent een inspirerende persoonlijkheid. Ook ben je een teamspeler en op hoogte van de nieuwste ontwikkelingen binnen het vakgebied Nefrologie. De voorkeur gaat uit naar een kandidaat met aantoonbare management kwaliteiten en ervaring dan wel ambitie op het gebied van niertransplantatie onderzoek.

Het UMCG voert een preventief Hepatitis B beleid. Indien vereist voor de functie kan het UMCG de vaccinatie verzorgen.
Voor bepaalde beroepsgroepen wordt bij indiensttreding een Verklaring Omtrent Gedrag (VOG) gevraagd.

Wat bieden wij

Een professionele en gezonde werkomgeving waar ruimte is voor talentontwikkeling.
Je krijgt een arbeidsovereenkomst voor onbepaalde tijd (36-45 uur per week). Het salaris bedraagt maximaal €13.001,- bruto per maand (schaal UMS), afhankelijk van opleiding en ervaring en op basis van een fulltime dienstverband. Daarnaast biedt het UMCG 8% vakantietoeslag en 8,3% eindejaarsuitkering. De arbeidsvoorwaarden zijn conform de CAO Universitair Medische Centra (CAO-UMC).

Minstens zo belangrijk als een prettige werkomgeving is een goede woonomgeving. Groningen is een bruisende cultuur- en universiteitsstad en biedt rust en ruimte.

Meer informatie

Neem voor meer informatie contact op met:

Dr. Jan-Stephan Sanders telefoonnummer (050) 361 2955
j.sanders@umcg.nl

Solliciteren

Solliciteren kan uitsluitend via het digitale sollicitatieformulier onderaan deze pagina, tot en met 12 februari 2023. Binnen een half uur na het verzenden van het digitale sollicitatieformulier wordt een ontvangstbevestiging gemaild met nadere informatie.

Digitaal sollicitatieformulier